Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Засилено полицейско присъствие във Варна в почивните дни
Автор: Пламена Николова 14:29 / 04.09.2019Коментари (0)5148
© Varna24.bg
С цел опазване на обществения ред, ОДМВР - Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където се очаква струпване на хора – търговски центрове, гари, автогари, площади, паркове.

Засилени обходи от полицейски служители ще има и в жилищните комплекси, край големи увеселителни заведения, както и в малките населени места. Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където през празничните и почивни дни се очакват и много нови туристи. 

Призоваваме гражданите, при забелязано от тях нарушение на обществения ред или друго противоправно деяние, своевременно и бързо да подават сигнал до най-близкото поделение на МВР или на тел. 112. 

Апелираме към всички, които ще отсъстват от домовете си през почивните дни, да бъдат отговорни към собствеността си, да не оставят отворени врати и прозорци в домовете си, по възможност да помолят близки или приятели периодично да наблюдават дома им. В автомобилите, дори и да ги напускат за кратко, да не оставят чанти с документи, пари и скъпа техника (смарт телефони, лаптопи и др), както и големи пакети, кашони или торби с лого на скъпи марки. 

През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата и много характерно е, че всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят, неглижират или игнорират правилата за безопасност на пътя. 

ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък  (5 и 6 септември) и в неделя (8 септември) екипи на сектор "Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, както и по най-натоварените извънградски пътища: АМ "Хемус“, главните пътищата Варна – Бургас и Варна - Добрич. Спазването на правилата за движение по пътищата ще се контролира засилено и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 

По линия на пътния контрол ще се извършват засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други. 

Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 септември (петък) от 16:00 до 20:00 часа и на 8 септември (неделя) от 14:00 до 20:00 часа по автомагистралите и по пътя Варна – Бургас в двете посоки. .

ОСНОВНИ препоръки за безопасно движение по пътищата: 

За предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия ОД на МВР – Варна съветва:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието! Не поставяйте предварително час за пристигане! Запознайте се с актуалната пътна обстановка.

3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества!

5) Шофирайте винаги със съобразена скорост! Бъдете концентрирани!

6) Винаги поставяйте предпазните колани!

7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач! На дълъг път зад волана винаги трябва да е най-опитният водач! 

8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел – изгасете двигателя!

9) Проверете предварително за валидността на документите си, както и за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: