Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха доживотната присъда за двойно убийство
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 17.07.2008Коментари (0)1177
© Varna24.bg
Законосъобразна, обоснована и справедлива е доживотната присъда без право на замяна, която Варненският окръжен съд наложи на Антонин Влаев от Варна за умишленото убийство на брат си Виолин /51год./ и на съпругата му Драгомира /24год./ през 2005 година. Варненският апелативен съд потвърди тежката присъда и остави без уважение жалбата на защитата.

Пресслужбата на съда припомня, че на 30 май миналата година ВОС призна вината на Влаев затова, че на 14 март 2005 година умишлено причинил смъртта на Виолин и Драгомира, като и двамата са били в приведени в безпомощно състояние. Съпрузите били разстреляни в мазето на фамилната къща на ул."Съборни" във Варна с единични изстрели в главите. Антонин е инсценирал убийството на брат си от съпругата му и по-късно сам е съобщил за смъртта им на дежурния в Дирекцията на полицията. Общо 6 от всички 8 съдебни заседания пред първата съдебна инстанция бяха отлагани по различни причини. Бяха разпитани близо 20 свидетели и 8 експертизи.

В края на януари тази година Антонин Влаев представи нова версия за престъплението пред апелативния съд. Според нея скандал между брат му и снаха му е предшествал драмата в мазето. Драгомира простреляла мъжа си в главата, но в този момент в избата слязла и майка му. При условията на неизбежна самоотбрана възрастната жена застреляла снаха си. Всичко това тя разказала на Антонин, който като добър син, за да предпази майка си от предстоящите разпити скрил истината от разследващите. Няколко месеца след двойното убийство старицата почина. При обжалване на доживотната присъда Влаев настоява, че са били нарушени процесуалните му права във всички фази на досъдебното производство.

Втората съдебна инстанция е категорична, че не е било допуснато ограничаване на процесуалните му права в нито един момент от целия процес на разследване - от привличането му като обвиняем, до предявяване на обвинението. Апелативният съд е записал в решението си, че както във фазата на досъдебното, така и във фазата на съдебното дирене са били събрани достатъчно доказателства, които по безсъмнен, законосъобразен и обоснован начин установяват обективната истина, а именно, че единствено подсъдимият Антонин Влаев е автор на двойното убийство. Престъплението е извършено при условията на пряк умисъл, след като жертвите са били приведени в безпомощно състояние. Независимо от това, че присъдата е най-тежката, предвидена в НК, в конкретния случай е единствената, с която се постигат целите на специалната и генерална превенция на наказанието е записал в мотивите си въззивният съд.

Решението на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: