10-годишната "русалка" Алекс от Варна с букет от медали след две състезания по плуване

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:15 / 25.09.2020
5359
10-годишната "русалка" Алекс от Варна спечели куп медали в няколко състезания по плуване, научи Varna24.bg.

Чаровната четвъртокласничка от ОУ "П.Р. Славейков" е възпитаник на КПС "Оренда" с треньор Соня Емилова и от 5-годишна тренира, първоначално в Дом Младост, след това на басейн "Приморски".

"Вече 5 години, лято, зима, тренира и ходи по състезания и взима много медали. Последните й отлични постижения са от международния плувен турнир ATON Cup във Варна, където спечели златен  медал на 50 метра, гръб и два сребърни на 50 и 100 метра бруст. От надпреварата в плувното състезание в Кранево "Млад талант" взе два златни медала на 50 и 100 метра бруст и сребърен медал на 200 метра съчетано. Това е стил, който плува за пръв път", сподели майката на Александра Екатерина Статева. 

Постиженията на Алекс не са случайни, те се дължат на дълга и упорита работа, четири тричасови тренировки седмично, желязна дисциплина, хъс, желание и упоритост. Тренировките включват не само плуване, но и множество "сухи" упражнения край басейна. 

"Много са ползите от плуването. Децата се учат на дисциплина, организмът им се калява, работят в екип, защото са отбор, научават се да се съобразяват с останалите", допълни още Екатерина Статева. 

Какво споделя Алекс, вижте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).