Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Иван Портних и Красен Кралев връчиха наградите на Европейската купа по ветроходство във Варна
Автор: Пламена Николова 10:19 / 05.10.2020Коментари (0)1117
В три пълни с морска сол, вятър и адреналин дни протече кръгът от Европейската купа по ветроходство в Клас Лазер, чиито домакин беше Варна от 2-ри до 4-ти октомври. 40 лодки от България, Украйна и Австрия се състезаваха за трофея на Европейската Лазер Асоциация, домакинстван от Община Варна и Спортен клуб Черно море Бриз, Варна. Надпреварата беше за три класа Лазер – Стандарт (олимписйки за мъжете), Радиал (олимпийски за жените) и младежкия 4,7.

Купите връчиха лично Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Община Варна Иван Портних, Кристиан Димитров – директор Дирекция Спорт към Община Варна, и президентът на Българска федерация по ветроходство Росен Марангозов.  

В клас Радиал купата при жените взе Мариела Николова от Черно море Бриз, която оглави и генералното класиране в този клас. Тя още тази нощ заминава за Европейското първенство в Полша и е най-сериозният български претендент за олимпийска квота в своя клас.

Информация и снимки качи и в личния си профил във фейсбук кметът на Варна, както сподели следното: 

Европейската купа по ветроходство в клас "Лазер" завърши във Варна. Имах удоволствието да наградя част от състезателите, призове връчиха и Красен Кралев, министър на младежта и спорта, Росен Марангозов, президент на БФФ, Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт".

Приветствам всички, които положиха много усилия това престижно състезание да се проведе, независимо от предизвикателствата на епидемичната обстановка. Така за трета поредна година Варна бе домакин на състезанието, организирано от Българската федерация по ветроходство, Пристанище Варна и СК “Черно море Бриз", с подкрепата на Община Варна и ММС. Очакваме догодина през месец май да посрещнем европейското по ветроходство в същия клас, в което ще се включат над 300 състезатели!

Ето и класирането:

Два български и един украински подиума в класа за младежи и девойки Лазер 4,7. Генералното класиране оглавиха Даниел Йорданов от ОМК Несебър 2000, последван от Богдан Рухлин от ШВСМ Украйна и Михаил Берберов от Яхт-клуб "Кап. Г. Георгиев Порт Варна".

В клас Радиал купата при жените взе Мариела Николова от "Черно море Бриз", която оглави и генералното класиране в този клас. Тя още тази нощ заминава за Европейското първенство в Полша и е най-сериозният български претендент за олимпийска квота в своя клас.

В генералното класиране я следват Клемент Сърастов от Яхт Клуб Порт Бургас и Кениа Андрий от ШВСМ- Украйна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: