Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 23.10.2020Коментари (0)1545
©
Във Варна започва есенният салон на изкуствата в периода от 3-ти до 29-ти ноември. Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Портних. Стриктно ще се спазват всички противоепидемични мерки – разстояние между столовете в залите и двойно по-малко публика, съобщават от дирекция "Култура“ към Община Варна.

Началото е на 03.11. от 18,30 ч. в Градската художествена галерия с концерт под надслов "Музиката на Европа“, с участието на солистите от Варненската опера Даниела Димова – сопрано, Валерий Георгиев – тенор, Пламен Димитров – баритон; на рояла: Жанета Бенун-Николаева.

На 06.11. от 18:00 ч. в Концертното студио на Радио Варна, проф. Велизара Георгиева – преподавател в Музикалната академия – София, ще звучат клавирни пиеси на Франц Шубер: Соната оп. 120, импромптюта и Музикални моменти.

На следващия ден в Католическата църква от 11:00 ч. е матине-концерт за орган и цигулково дуо. Органовите интерпретации са на проф. Атанас Атанасов, ще му акомпанира равностойно цигулковото дуо Йосиф Радионов и Ангел Станков. Програмата е богата: произведения от Вивалди, Бокерини, Бах, Моцарт, Обер, Такаши Сакаи и др.

В понеделник, 09.11. в Арт салона на Радио Варна, от 14 ч. варненското сдружение "Литература и Общество“ тържествено ще отбележи своята 10-годишнина. Водещ ще бъде Станислав Пенев, ще го озвучат стихове, както и песни в изпълнение на народната певица Кичка Христова.

На 11.11., отново в концертното студио на Радио Варна, от 18:00 ч. ще свирят момчетата от рок група "Krekhaus“. Бандата е участвала в някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които "Hills of Rock", БНР Парк фест, "София диша“ и "Капана фест“. Стилистиката им е рокаджийски кросоувър с елементи на фънк, блус и психеделичен рок върху солидна джаз основа.

Концертното представяне на първия самостоятелен албум "Acoustic Me“ на варненската поп и джаз певица Даниела Белчева е на 13.11. в концертното студио на Радио Варна от 18:00 ч. Вокалистката ще е подкрепяна от квартет класни музиканти.

На следващия ден – 14-ти ноември от 11:30 ч. в Градската художествена галерия е традиционният съвместен концерт на камерния оркестър "Анима“ и Хор "Арс музика“.

На 16-ти ноември ще е ден на почит към поезията и към трима варненски лирици с името Иван: Иван Манолов, Иван Ставрев и Иван Овчаров. Под наслов "Иване, Иване…, или Трима влюбени мъже“ в Концертното студио на Радио Варна от 18:00 ч. ще протече поетическата вечер, посветена на тримата.

На 18.11. в Градската художествена галерия от 18:00 ч. е Есенният камерен концерт на Радмила Кръстева – цигулка, Кремена Христова – виолончело, и Стефан Бояджиев – пиано, със специалното участие на сопраното Веселина Андреева. В програмата ще се насладим на творби от Бетовен, Рахманинов, Равел, Касадо, Пипков, Златев-Черкин и др.

На 20.11. в Градската художествена галерия от 18:00 ч. ще ни потопи в театралната омая моноспектакълът "Приятно ми е, Ива!“ (Театър 199). Спектакълът в лицето на неговата авторка Ива Тодорова бе отличен с две награди "Икар“ – за актьорско майсторство и за драматургичен текст.

На 23.11 в концертното студио на Радио Варна от 18:00 ч. е концертъг на джаз дуото "Das Weltschmerz DueTT“. Ще бъде представена подборка от двата албума на дуото – "ImproviSatie“, в който са включени импровизации върху прочутите "Гносиени“ и "Гимнопедии“ на Ерик Сати, и "Consequences“, в който, освен произведения на Сати и Рахманинов, са включени четири авторски композиции на участниците в дуото Милен Кукошаров (пиано) и две на Веселин Веселинов – Еко (контрабас), и двамата – бивши членове на група "Кафе“. Дуото е участвало в концерти на престижни сцени като Piano Extravaganza, Благоевградския Blues & Jazz fest, "Джаз на село“ – Камен бряг, Фестивала на изкуствата "Аполония“, "Пловдивски камерни срещи“, както и на турне в Южна Корея.

Премиерата на книгата ""Анкета с Никола Радев“, е насрочена за 18:00 ч. на 26.11., четвъртък, в арт салона на Радио Варна.

На другия ден – 27.11. в галерия "Аспарухово Арт“ към НЧ "Просвета – 1927“, ще бъде подредена изложба от макети на варненски забележителности и паметници на знаменити скулптори. Макетите ще бъдат изработени след скенерно заснимане на обектите и на 3D принтер от специална пластмаса. Ще бъдат предоставени на Община Варна.

Финалът е спомен за детското театрално студио "Златното ключе“. На 29.11., в концертната зала на Младежкия дом от 18:00 ч. е премиерата на книгата "Спаси и сохрани“ от Сия Папазова, посветена на трупата и разказваща историята на нейното създаване и съществуване до наши дни, с почит към многогодишната й ръководителка Катя Папазова.

Входът за всички събития е свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: