Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Липсата на "ястребово око" се оказа фатална за Димитър Кузманов
Автор: Стойчо Генов 21:26 / 09.11.2020Коментари (0)766
©
Пловдивчанинът Димитър Кузманов - Мико отпадна на старта на тенис турнира Sofia Open 2020. Рекордьорът на България по победи за Купа "Дейвис" изигра силен двубой срещу Салваторе Карузо (Италия), но отстъпи с 6:4, 4:6, 4:6 след близо два часа и половина игра.

Срещата беше решена буквално от няколко точки, в които Карузо успя да запази концентрация и излезе победител. Във втория кръг той ще играе с втория в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада.

Кузманов е №290 в световната ранглиста, докато съперникът му заема 81-ата позиция.

Двубоят започна отлично за Кузманов, който след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Карузо обаче успя да реагира светкавично, като на свой ред върна брейка и изравни за 2:2.

Последваха минути, в които двамата безпроблемно взимаха подаванията си. Така се стигна до осмия гейм, в който при преднина 4:3, Мико получи 3 последователни възможности да пробие отново. В този момент обаче началният удар на Карузо влезе в употреба и след няколко отлично пласирани сервиса италианецът стигна до равенство. Впоследствие дойде и четвърти брейк-бол за Кузманов, но и той беше неутрализиран. Карузо успя да излезе "сух" от ситуацията и след много труд изравни геймовете - 4:4.

Минутки по-късно, сервирайки при 4:5, Карузо отново беше изправен в идентична ситуация – 0:40. Този път точките за пробив бяха с цената на сетболи. Италианецът отрази първите два, но при третия се наложи Кузманов – гейм и сет за българина след 44 минути игра.

Събитията на корта се промениха през втората част. Кузманов откри резултата с гейм на 0 на сметката си, но следващите 5 гейма бяха за Карузо. Италианецът значително изчисти играта си и това даде резултат. Сервирайки при 5:3 Карузо допусна връщане на един от пробивите, но когато трябваше да затваря сета при 5:4 не трепна и вкара мача в решаваща трета част.

В третия сет първи до точки за пробив стигна Карузо, но Кузманов се справи отлично и обърна третия гейм от 15:40. Последваха изключително равностойни минути, в които и двамата печелеха сервис-геймовете си сравнително убедително.

Решителен се оказа 9-ият гейм, когато Кузманов сервираше пре 4:4 и 30:30. Първият му сервис попадна върху линията, но съдията отсъди аут. За съжаление, турнирът е един от малкото от този ранг, в които не се използва системата "Ястребово око". Кузманов се изнерви и изпълни втория си сервис също в аут, което означаваше двойна грешка. При следващото разиграване раздразненият нас тенисист опита мощен форхенд, който също излезе в аут и така италианецът стигна до пробив.

След това вече Карузо не трепна при своя сервис и затвори мача.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: