Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф Силвена Роу: Укрепете имунната си система с тези храни!
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 12.11.2020Коментари (0)1810
©
Атрактивната шеф Силвена Роу, която е жури в кулинарното риалити "Мастършеф“, е посветила половината от живота си на изследване на суперхраните. От години тя твърди, че успява да поддържа висок имунитет, цветущо здраве и блестяща фигура само с помощта на витамините и минералите, които откриваме на масата.

Силвена неведнъж е споделяла, че след специален лекарски преглед специалистите са установили, че е успяла да подмлади организма си с 20 години само с помощта на храната. По повод ситуацията с Ковид-19 Роу даде безценни съвети какви храни можем да приемаме, за да се предпазим от вируси и да подсилим имунната си система.

"В България сме заобиколени от много полезни храни. През зимата е много важно да се ядат туршиите. Всички възпаления започват от червата. Имаме чудесна зимнина – кисело зеле, кисели краставички, кисело мляко, кефир. Чесънът също е много важен“, коментира тя. Кулинарката разкри и къде се крие важната комбинация от пробиотици и пребиотици.

"Храни като сьомга, бадеми, кромид, банани също хранят нашия чревен тракт. Така засилваме нашата имунна функция. Това са нормални български храни, които дори не са скъпи! Намерете хубаво чисто кисело зеле и го яжте цяла зима, това ще увеличи полезните бактерии в организма. Кефирът, който е сходен на айряна, също е много полезен“, обяснява шеф Силвена, цитирана от "Ретро".

"Суперважен е и бъзът. Доказано е, че той има антивирусен ефект против настинка, а сега казват, че е полезен и против коронавируса. Не е доказано, но има интересни мнения по въпроса. Аз също пия всеки ден по малко, за да засиля имунната си система“, призна топготвачката, която сподели и няколко трика, свързани с билките. "Направете си чай от розмарин, от салвия, вместо да пиете черен чай. В салатите слагайте зеленчуци, но и билки. Ако са сухи – сварете чай. Те успокояват и предпазват от цитокиновата буря, която е най-опасната при коронавируса“. Роу подчерта още, че е важно да не се предозира със средствата за стимулиране на имунната система. С храна обаче това няма как да се случи, докато с добавките е напълно възможно.

Мастършефката е категорична, че именно полезните хранителни продукти са истинското лекарство на света. Тя призовава още да елиминираме бялата захар от менюто си, а на нейно място да включим боба.

"Той действа антисъстаряващо. Всеки втори ден аз си правя бял фасул. Месото също трябва да се ограничи. 1 грам месо на 500 грама от вашето тегло трябва да се приема. Няма нужда от повече“. Кулинарката апелира хората да избират качествена и чиста храна, като отбеляза, че и сънят е особено важен за нашето здраве. Трябва да се спи не по-малко от 7 часа за силна имунна система.



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: