Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шкумбата: За мен това не е пандемия, а противоречие
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 31.12.2020Коментари (1)2346
©
Българският майтапчия №1 Димитър Туджаров-Шкумбата по професия е инженер. Има магистратура и по реторика от философския факултет на СУ "Св. Кл. Охридски". Прави шоупрограми по целия свят - от Русия до САЩ. Играе на френски, руски, английски и немски език. Това лято Шкумбата пусна и своя книга със събрани вицове и случки от живота си. Ето какво каза той пред "България днес".

- Г-н Туджаров, защо мислите, че думата на тази година е "противоречие"?


- Защото тази епидемия си е пълно противоречие. Първо лекарите ни убеждаваха, че има COVID-19, а сега пък ние ги убеждаваме, че има и други заболявания. Майтапът настрана, вицовете и смешките в момента помагат на хората да оцелеят. При чернобилската криза имаше медийно затъмнение, а сега са направо медийни взривове. Всичко бълва за короната. И затова казвам, че е противоречива година, защото хората се объркаха, ситуацията е като при масова психоза. А смехът може да е отдушник, като клапа, който се отпуска, като има напрежение. И като погледнете в мрежата, хората почнаха вече само да се шегуват с короната - това е начин да оцелеят.

- Културата не помага ли все пак хората да отделят мислите си за хубави неща?

- Ами в момента смятам, че ние, "културните", сме някакъв лукс, което няма как да не е обидно. Излезе, че сме излишни според някои.

- Вие ще се ваксинирате ли?

- Няма, защото имам алергия и смятам, че времето не е достатъчно, за да се изяснят негативите от една инжекция. Знаете ли, за мен това не е пандемия. Това е грипна епидемия. Говоря като нормален човек. Имаше свински грип, птичи грип, луда крава. Сега е най-интелигентният - COVID-19. Сега спекулантите и богатите ще направят огромни пари, ние - нормалните хора, които не сме нужни, просто ще си идем, дали от глад или без работа, или някак си. Кризата е благодат и за политиците, защото човек си отклонява вниманието.

- Вашата съседка от Петрич баба Ванга ви е споделяла, че един ден България ще е райско място за живеене. Но защо продължават да я напускат младите хора?

- Смятам, че вече дойде времето на връщане за младите хора. И знаете ли, когато отида в чужбина, ме удивлява колко повече тези хора мислят за България, отколкото ние тук. Но "очистването" от лошотията вече е започнало като процес. А и Ванга ми споделяше, че времето и енергията са различно нещо за нас и действителността. Че докато човек каже "едно", енергията девет пъти е обиколила земното кълбо. И с това се обяснява ореолът около хората. Точно той на 40-ия ден изчезва около мъртвия човек. Четох за това и в литература на НАСА.

- Вярно ли е, че ви е предсказала да се ожените за съпругата си?

- Така е, моята София е най-добрата. Каза ми, че цял живот ще ме гледа. И така си е.

- Но сте преживели и трудни моменти?

- Така е. 10 катастрофи, при три от които се разминах на косъм от смъртта. Когато ми се случи последната, Ванга ме спаси, като ми каза: "За последен път те връщат, качваш се в момента на последния влак, да не си куснал алкохол отсега нататък!". Оттогава до ден-днешен не съм докоснал алкохол! В началото никой не ми вярваше, че разсмивам, а не пия. И съберем се, с Наско Сираков, с познати футболисти, а те: "Хайде сега, не е възможно ние пием, а ти гледаш". Става бе, хора, става. Моето настроение постоянно е такова и без алкохол ми е весело.

- Тодор Колев ли е вашият учител в професията?

- Да. Един ден го питах - "Кажи ми бе, Адаме, как ги правиш толкова перфектни имитациите?" А той ми отвръща - "Един ден сам ще стигнеш до отговора". И се случи. В някакъв момент стигнах и до там. Тогава отидох, още беше жив, и му благодарих. Зарадва се. Каза ми: "Видя ли? Можеш. Хубаво ти се е получи. Иначе с моите съвети нямаше да си ти".

- Е, не се ли уморихте вече, не е ли време за почивка?

- Луд умора няма. Пау Казалс на 93 г. е свирил по 3 часа на ден и като го попитали защо още се упражнява, им отвърнал: "Започвам да виждам леко подобрение". Та и аз така.



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: