Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мария Бакалова: Дано успехът ми донесе повече мечти и надежди на всички българи
Автор: Екип Varna24.bg 22:17 / 26.02.2021Коментари (0)2116
©
"Не би трябвало да има значение откъде идваш, а кой си и в какво вярваш", каза актрисата Мария Бакалова в интервю за Асошиейтед прес.

"Тук сме за толкова малко време и светът ще продължи. Затова наистина трябва да се обичаме, да се подкрепяме", добави актрисата, запитана за послание към сънародниците си. Тя каза, че това е посланието й за всички хора.

"Трябва наистина да се опитаме да сме по-добри и да се обичаме повече. Да имаме големи мечти и да поемаме рискове, нямаме нищо за губене. Човек може да падне, разбира се, но ако скача, може и да полети. Затова поемете риска!".

Мария Бакалова изживява един от тези приказни моменти, в които младите актьори стават известни. Всички мечтаят за това, но не си представят да го постигнат, особено ако живеят толкова далече от Холивуд, колкото е България.

Сега за Бакалова, която вече живее в Лос Анджелис, говорят всички в Холивуд. Тя е номинирана за награда "Златен глобус", както и за награда на Гилдията на актьорите и за Избора на критиците. Говори се и за номинация за "Оскар".

Актрисата, която е на 24 години, разказва често как е заснела няколко видеа след абсолвентския си бар с телефон и ги е изпратила за прослушване. Проектът, за който кандидатствала, бил толкова таен, че се притеснявала да не е трафик на хора. Скоро обаче попаднала в Лондон на прослушване пред Саша Барън Коен за филма "Борат 2" за ролята на 15-годишната му дъщеря Тутар.

Сутринта, когато научава за номинацията за награда "Златен глобус" - това се случва за първи път на български актьор, развълнуваната Бакалова дава интервю в Зум. Толкова е развълнувана, че трябва да си повтаря: "Бъди силна Мария, ти си силно балканско момиче".

Асошиейтед прес: Как сте?

Бакалова: Нямам думи да опиша колко съм благодарна и колко развълнувана. Нямам думи. Това е смесица от всички емоции, които можете да си представите.

- Как научихте новината?

- Когато го казаха по телевизията, не реагирах . . . напълно изключих. "Истина ли е? Наистина ли се случва?" И накрая осъзнах, сигурно след 20 минути, "О, Господи, наистина се случва". И редом с тези невероятни актьори, на които се възхищавам цял живот. И хората в България, защото това е първата номинация на актьор на запад. Това носи надежда и мечти на българите и на източноевропейците. Приемам всичко много смирено, щастлива и благодарна съм. И не мога да спра да приказвам.

- Това трябва наистина да е удивително за България.

- Да (плаче). Бъди силна. Мария, ти си силно балканско момиче! Мечтаехме. А сега се случва и когато е направена първата стъпка, това е нещо, което се надявам да развиваме, да продължим да отваряме врати, защото има наистина невероятни актьори от Източна Европа, от България.

- Ви сте учили за актриса, но не и за комедийна актриса. Кога осъзнахте, че можете да сте смешна?

- Не знаех, искам да кажа, че съм малко непохватна и особена като човек и начинът, по който се държа, с всичките тези жестове. Но може би присъствието на този майстор, Саша Барън Коен, това да е до мен, да ме подкрепя, да ме насочва, да е мой ментор и учител. С този невероятен сценарий, който се променяше с всеки изминат ден. . . Късмет беше, че този екип е зад мен и вярва в мен, разчита на мен и ми помага да намеря смешните си страни. Защото животът е смешен. като си помисля за колко кратко сме на земята, това всъщност е смешно!

- Говорили ли сте със Саша?

- Да, исках да го чуя и да го поздравя, защото Саша е невероятен актьор, не само в "Борат", но и във всичко, което прави. И той е може би човекът, на когото ще съм вечно благодарна. И исках да чуя него, дори преди да се обадя на мама.

- Но говорихте и с майка ви също?

- Да! И тя се разплака за малко. Но след това се усмихна широко, защото такъв е темпераментът ни, на хората от Балканите. Ние смесваме чувствата, можем да плачем, да скачаме, да се усмихваме, да обичаме. Всичко заедно. Тя е страшно доволна и щастлива и горда.

- Трябва да Ви се струва странно това да се случва в подобно драматично за света време.

- Мисля, че за всичко случващо се има причина. И съм щастлива, че преживяваме това наистина трудно време, което да се надяваме скоро ще е в миналото, пандемията, през която всички трябваше да минем. Трябваше да живеем между четири бели стени всеки ден почти година. И осъзнаваме, че имаме нужда един от друг, ние сме емоционални животни. Необходимо ни е да обичаме и да ни обичат. Необхдимо ни е да сме сред хора. Мисля, че това е едно от посланията на филма, как трябва да се отнасяме с всички еднакво с любов и уважение . . . Затова виждам някакъв смисъл в появата на този филм точно в този момент.




Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: