"Черно море" с втора загуба, пада 0:1 от "Локомотив" (Пд)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:13 / 24.08.2009
3869
"Черно море" записа втора загуба в първенството, след като отстъпи с 0:1 при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в среща от третия кръг на "А" група. Единственото попадение вкара бразилецът Даксон от дузпа в 14-ата минута. В последните 20-ина минути на срещата домакините се браниха като истински опълченци пред наказателното си поле, но в крайна сметка удържаха ценната победа. В първия кръг варненци отстъпиха с 1:2 и на "Черноморец", играейки близо 60 минути с човек повече. Преди това "моряците" паднаха два пъти на холандския гранд ПСВ в турнира Лига Европа.
Домакините започнаха много нахъсано и с единствената идея да преследват победата и това даде резултат. В 14-ата минута Даксон проби в наказателното поле на гостите, бе спънат от Радослав Бачев и сам изпълни отсъдената дузпа за 1:0. Малко след това вратарят на "моряците" Илко Пиргов на няколко пъти отрази далечни изстрели на най-добрия на терена Даксон. Гостите от Варна наложиха натиск в края на полувремето и бяха близо до попадение чрез Мирослав Манолов, но ударът му мина на сантиметри от гредата.
В началото на второто полувреме треньорът на гостите Никола Спасов направи три бързи смени и това внесе свежест в играта на тима. "Моряците" упражниха сериозен натиск и в 61-ата минута стигнаха до първото си 100%-ово голово положение. Ели Маркес проби отдясно и сложи топката на главата на Георги Какалов, но бившият играч на "Ботев" не нацели добре топката и я прати в аут от няколко метра. В следващите минути играта се накъса изключително много, а на терена започнаха да прехвърчат искри. Все пак варненци продължиха да атакуват и само за няколко минути стигнаха до нови две голови положения. И в двата случая обаче пропуски с глава направи Даниел Георгиев, като при второто положение топката срещна напречната греда. В 84-ата минута влезлият като резерва Александър Александров-Кривия изпробва с далечен шут от фаул рефлекса на Акалски, но стражът на пловдивчани бе на мястото си. В последните минути на срещата към полето на домакините заваляха балонни центрирания, а защитниците в черно-бяло бранеха вратата си като истински опълченци. Все пак в 89-ата минута отбраната на "Локомотив" увисна, но оставеният сам Георги Какалов стреля високо над вратата.

"Локомотив" (Пд) - "Черно море"    1:0
"Локомотив" (Пд): Акалски, Мечечиев, Кюмюрджиев, Сингбо, Сечков, Милутинович, Том, Кики (Йошев), Даксон (71 Трифонов), Данов (90 Николов), Д. Илиев
"Черно море": Пиргов, Бачев (46 Дяков), Кулибали, Александров, Маркес, Борносузов, М. Петков (54 Александров-Кривия), Д. Георгиев, Стоянов (62 Керчев), Какалов, Манолов
Голмайстор: Даксон (14)
Жълти картони: Акалски, Сингбо, Даксон; Борносузов
Съдия: Николай Йорданов
Стадион "Локомотив" - 3000 зрители


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).