Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекар: Отричането на ваксините е престъпление
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 25.03.2021Коментари (3)1365
©
Отричането на ваксините е престъпление, кампанията срещу тях ще ни коства много човешки животи. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Александър Станишев, старши лекар в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София.

Д-р Александър Станишев е четвърто поколение хирург. Той е внук на знаменития проф. д-р Александър Станишев, убит през 1945 г. и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив.

Измина около година, откакто у нас бяха установени първите случаи на COVID-19. Пандемията се е отразила лошо на работата на д-р Станишев като хирург. "Хората много се уплашиха поради медийната политика и престанаха да обръщат внимание на основните си заболявания. Престанаха да ходят на лекар и в момента идват в много по-тежко състояние, отколкото идваха преди“, каза той.

По време на пиковете на коронавируса лекарите и милосърдните сестри от клиниката са прехвърляни и се грижат за болните от COVID-19. "Със заповед на министъра плановият прием е спрян, работим само спешно и онкология. От хирургична гледна точка работите не вървят много добре“, сподели д-р Станишев.

Част от леглата в клиниката също се отнемат по време на най-големите пикове. "Клиниката разполага с 26 легла, които почти винаги са били пълни. В един момент разполагахме само със 7. В сегашната ситуация имаме 17 легла, но сме с 4 човека по-малко, които са в COVID-отделението, плюс една колежка, която е със счупена ръка. Сами може да пресметнете за какво става дума“, разкри д-р Станишев.

Според него решение за спиране на плановия прием не е правилно, защото болните идват в много по-тежко състояние. "Трябва да има планов прием, трябва да се разделят потоците, трябва да се лекуват болните и с други заболявания. Коронавиръст не е единственото заболяване, което съществува. Даже наскоро излезе един виц: Някой щял да запише медицина, защото вече било лесно – имало едно заболяване“, посочи той.

Д-р Станишев смята, че държавата се справя много добре с пандемията. "В началото беше доста голям хаос, но тогава никой не беше подготвен и на някакви много малки цифри се хората се подплашваха страхотно. В момента ситуацията е много сериозна. Сега вече държавата се справя добре, вече започна да се говори много по-адекватно, много по-разбираемо на хората и може би вече страхът е по-малък“, каза хирургът.

Той обаче не може да разбере друго: ваксини има, намират се, сега ще започнат да идват и повече, но хората избягват да се ваксинират.

"Това ми е напълно непонятно. Мисля, че антиваксърското движение е изключително престъпно, защото заради него ще загубим още много хора“, категоричен е д-р Станишев.

На хората със съмнения дали да се ваксинират срещу COVID-19 той дава следния съвет: "Всеки има право да умре както иска. Аз съм един от първите, които се ваксинираха и смятам, че това е правилно. Накарал съм моите близки също да се ваксинират, жена ми е лекар, тя също е на първа линия“.

Д-р Станишев никога не е имал съмнения по отношение на това дали да му поставят ваксината. "Технологията при така наречените иРНК ваксини е известна от 10 години и има доста медикаменти направени по нея. Предполагам, че това е дало възможност иРНК ваксините да бъдат разработени сравнително бързо. Другите т.нар. векторни ваксини, каквито са на "АстраЗенека“, "Спутник V", "Янсен“ и др. са създадени на принципа, на който работят всички ваксини до момента. Вярно е, че третата фаза на изпитание на тези медикаменти не е напълно завършена, но ние участваме в нея и както виждам доста добре“, посочи той.

Д-р Станишев обръща внимание на факта, че повечето хора по света са починали с коронавирус. "Има много хора починали от COVID-19, но повечето са починали с COIVD-19 от основните си заболявания. Винаги давам един прекрасен пример на един човек на 87 години, с перфорирал карцином и перитонит, заразен от COVID-19 и починал от COVID-19, което е нонсенс“, заяви д-р Станишев.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 25.03.2021 г.
+2
 
 
Преструването, че уж искаш да лекуваш някого и те е грижа за него, е престъпление. Когато наричаш пациент някой, който за теб е клиент и е касичка, е престъпление.
Сподели какво ново....
на 25.03.2021 г.
+5
 
 
Господа Доктори , защо дуднете за ваксините , а в същия момент процента на ваксинирани доктори е толкова малък
Aнонимен
на 25.03.2021 г.
+5
 
 
А какво да каже един хирург? И на мен такива говориха - дай да ти орежем жлъчката. Добре, че не ги послушах и не повярвах на "медицината"!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: