Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стара вражда е разпалила скандала между Азис и Фънки в "Капките"
Автор: Екип Varna24.bg 17:55 / 03.04.2021Коментари (0)2266
©
След изпълнение на Рафи Бохосян в образа на Краля на фолка членът на журито напусна мястото си, обявявайки, че това, което е видял, е "ужасяващо". Азис пък го обвини в расизъм, а зрителите избухнаха с искане за изгонване на рокаджията от предаването. Всичко това се оказва само една от многото битки във войната между Фънки и Азис, която се води вече 13-а година.

Шоуто "Като две капки" вода в понеделник се превърна от развлекателно в политическо зрелище, изваждайки на преден план проблема с расизма, хомофобията и толерантността. Рафи Бохосян излезе на сцената, преоблечен, гримиран и на високи токчета като Азис в изпълнение на хита му "Сен Тропе", който е гледан над 100 милиона пъти в интернет. Арменецът се справи прекрасно със задачата да имитира изпълнителя от Костинброд. Вместо обаче да го поздрави за добрата работа, Димитър Ковачев-Фънки напусна мястото си в журито на шоуто. Той обяви, че не може да издържи нито вида на Рафи-Азис, нито песента, с която се представи той.

"Ама, какво ви става, бе? Слезте на земята!

Това беше нещо ужасяващо! Аз не зная какво да кажа просто!", бяха думите на Фънки. Според него гримираният и преоблечен Рафи не прилича на Азис, а на "индианец от Латинска Америка, който случайно е сбъркал адреса и дреме в България". Самият Азис реагира с усмивка на всичко това, но малко преди финала на предаването той даде да се разбере, че изобщо не му е било смешно.  Когато дойде ред за оценките на участниците в шоуто един към друг, певецът от Костинброд взе думата и обвини Фънки в расизъм. "Това откровено расистко отношение на Фънки към образа – моя образ, т.е. към Рафи, е отвратително и просташко... И това нещо по някакъв начин демотивира – докато си на сцената, някой да стане от журито – каквато му е работата, и да си тръгне, да напусне. Тоест той е толкова погнусен, че не може да го гледа. Адски е тъпо, адски е неприятно за един артист като Рафи, който цяла седмица ходи на високи обувки и накрая ето това нещо се случи. Тъжно е", категоричен бе Краля на фолка. На забележката от страна на водещите, че "Капките" са развлекателно шоу, той отговори:

"Това не беше смешно. Беше гнусно."

Фънки на свой ред изчака да му дойде редът за оценки, за да защити позицията си. "Скъпи Васко, първо – интелектуалният багаж, който нося, ми пречи да бъда простак. Второ – излязох, за да не кажа какво мисля за това нещо, което чух и видях. Все пак аз съм образован музикант и имам претенции за което." Азис не се сдържа: "А ние сме аматьори, така ли да го разбирам?", попита той. Отговорът на Фънки бе кратък: "Можеш да разбираш всичко, както пожелаеш".

Интересното е, че обекта на спора - Рафи Бохосян, отказа да вземе отношение. Потърсен от репортери ден след свадата, той заяви, че не иска да се меси, защото това било размяна на реплики между Фънки и Азис, а той нямал отношение. "Моята работа беше да си вляза в образа. Мисля, че се справих добре. Не искам да коментирам този скандал – достатъчно уважавам и Азис, и Фънки", измъкна се "по арменски" Рафи.

Войната между фолк певеца и журиращия рокаджия обаче не започва  миналия понеделник. Тя се разпалва още през 2008 г., когато Димитър Ковачев влиза в журито на шоуто "Мюзик Айдъл" по Би Ти Ви. Там той за първи път вижда на живо Азис и решава да го похвали в свое интервю. Но комплиментите му са изказани така, че да отблъснат Васко и да го настроят завинаги срещу промоутъра. "Силно съм изненадан от Азис. Смятах, че е уникален тъпанар", казва Фънки. Според него Васко е отговорил "много добре" на въпросите, зададени му в предаването. Но продуцентът изказва съмнение, че може би ги е знаел предварително, за да се подготви.

Тези думи са забили нож с сърцето на Азис, следата от който остава до днес. С годините пропастта между двамата е ставала все по-голяма. Фънки е известен със склонността си да се заяжда с лекия жанр, което вбесявало Васко. Едва сега обаче той си позволява да даде публичен израз на своята обида и огорчение, използвайки като оправдание, че е засегнат и друг артист, а именно Рафи.

Хората с добра памет помнят, че Азис и Фънки имат доста появи заедно на малкия екран. Няколко години след участието в "Мюзик айдъл" те играят затворници в сериала на Би Ти Ви "Столичани в повече". Твърди се, че на терен поддържали цивилизовани, но изключително хладни отношения. Двамата артисти избягвали да общуват помежду са, като че ли водели "студена война". Това се случва през 2014-а. Година по-късно Азис влиза като участник в "Като две капки вода", където Фънки е част от журито. Певецът успява да финишира втори в шоуто, изпреварен само от Ненчо Балабанов. Но доброто му класиране не идва от оценките на Ковачев. Нещо повече – продуцентът системно го неглижира, сравнявайки представянето му с това на Деляна Маринова-Джуджи, която редовно получава минимума от точки и остава последна на финала. Сега – 6 години по-късно, Азис отново попада под ударите на Фънки. Вероятно за да тушират конфликта, водещите редовна взимат думата на продуцента след изпълненията на ромския идол и той дори не се изказва. Така се случи например в предаването от 22 март, когато Азис влезе в образа на дискозвездата от 80-те Сандра. Когато дойде ред на оценката на журито, Геро и Зуека обявиха, че не искат да чуят мнението на Димитър Ковачев и директно дадоха думата на Тончо Токмакчиев.Миналия понеделник обаче не успяха да удържат напрежението.

Въпреки че беше неприятна гледка, скандалът рязко вдигна рейтинга на Азис, който дотогава бе последен в класирането. С думите си на финала той провокира зрителите да залеят с коментари официалната страница на предаването, нападайки Фънки и подкрепяйки Васко. Те се мобилизираха да гласуват за него в образа на Оги Цолов от "Фактор", в който влезе, и по този начин му дадоха първото място за вечерта. Рафи, чието изпълнение се превърна в ябълката на раздора, остана втори, пише "Уикенд".



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: