Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Реал Мадрид срещу Ливърпул тази вечер в Шампионска лига - какво да очакваме?
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 06.04.2021Коментари (0)972
©
Този 1/4-финален сблъсък противопоставя два от най-успешно представящите се отбори в Шампионска лига – тези на Реал Мадрид и Ливърпул. Испанският тим е рекордьор по трофеи в турнира, цели 13, докато английският му съперник притежава 6, което го подрежда на 3то място в надпреварата. За съжаление на привържениците и на двата отбора обаче, текущата им форма не е добра, но те са от тези клубове, които биха могли към конкретния момент да не се представят особено добре в останалите турнири, но сякаш винаги имат какво да покажат и с какво да изненадат на европейска сцена. Началото на гарантирания спектакъл е 22:00 часа българско време, а датата е 6ти април – запазете я!

В следващите редове ви поднасяме анализ на двубоя предоставен от специалистите по футболни прогнози от сайта Прогнози.БГ.

Отборът на "Лос бланкос“ предвождан от легендарния Зинедин Зидан, под чието ръководството "белите“ успяха да спечелят 3 от 13те си титли от турнира, при това последователно, в момента не се намира в никак впечатляваща форма. Макар в испанската Ла Лига да са на 3то място, и само на 6т. от лидера в класирането Атлетико Мадрид и на 2т. от втория Барселона, макар и да са на 1/4-финална фаза в турнира от Шампионската лига, играта на мадридчани не е това, което сме свикнали да наблюдаваме. Просто футболистите не си взаимодействат с тази привидна лекота, заради която започнаха да ги наричат "белия балет“.

Друг важен фактор конкретно в този сблъсък е контузията на Серхио Рамос, която се случи преди броени дни по време на мачовете на националните отбори. Зидан е бесен на националния селекционер на Испания, който според французина много добре е знаел за състоянието на Рамос, и че той наскоро се е възстановил от друга травма, но все пак го е пуснал в игра за "Ла фурия роха“. В действителност отборът на Реал Мадрид има много фрапираща статистика между победи/загуби в мачовете с или без Серхио. Това по всяка вероятност ще бъде една от тези срещи, в които "Лос меренгес“ няма да могат да се възползват от услугите на своя капитан и стожер в отбрана. Също така участие няма да вземе и Даниел Карвахал, както и по-трайно контузените Алваро Одриозола и Еден Азар.

В лагера на "червените“ от Мърсисайд положението е подобно. При тях до един момент покрай зимната пауза всичко вървеше прекрасно, докато не дойдоха няколко сериозни контузии, най-важната от които, може би тази на Върджил ван Дайк, и тоталното сгромолясване в ефективността на Ливърпул. И проблемът е не в играта, защото те продължават да играят страхотно, но именно ефективността е това, което им убягва. Започнаха да допускат загуби или негативни резултати в мачове, в които владеят фрапиращо повече топката от противника и имат в пъти повече удари отправени по посока на вратата от него. Просто нещо липсва в завършващата фаза, а и сякаш триото Салах-Мане-Фирминьо е разгадано от противниковите защити и изчерпано откъм идеи. Към трайно контузеният бранител Върджил ван Дайк, за когото стана дума, се присъединяват Джо Гомез и Жоел Матип. Джордън Хендерсън също е под доста сериозна въпросителна поне за първия мач от сблъсъка.

Именно в подобни моменти за отбори точно като тези двата казваме "Е, Ливърпул си е Ливърпул“ или "Реал Мадрид си е Реал Мадрид“. Това до толкова изтъркано клише има за цел да подчертае защо големите отбори биват считани за такива, и че в подобни трудни моменти те успяват сякаш да покажат нещо ново, нещо неочаквано и нещо, което да изненада съперника. Очаквам двата отбора да изиграят много тактически първи мач и смятам, че който и да било от двата тима по-скоро ще се опита да не допусне, отколкото да вкара гол. Ще бъде мач на грешките, и по този начин евентуално ще се създават опасните положения, които въпреки липсите на важни състезатели в защитите и на двата отбора, не мисля, че ще бъдат много. Прогноза: Под 2,5/3 гола.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: