Държавно военно първенство по плуване стартира в Морско училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:08 / 14.04.2021
1657
ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ във Варна е домакин на държавното военно първенство по плуване, което стартира днес, предаде репортер на Varna24.bg.

Първенството ще се проведе в три полудни, съобщи за медията ни полк. Венелин Дерибеев, главен секретар на Националната спортна федерация.

"Използваме това спортно бижу, новият реновиран плувен басейн, в училището. Над 80 състезатели, мъже и жени от 10 военни спортни клуба във федерацията вземат участие в първенството в 8 дисциплини и 3 щафети.

Най-атрактивните дисциплини са 50 метра свободен стил и 50 метра бътерфлай. Там е най-голямата конкуренция, както и щафетните отборни дисциплини, в които всички дават всичко, на което са способни.

В първенството участват спортисти от военните спортни клубове в цялата страна, от всички видове въоръжени сили. Доминанта на военните спортни клубове е морето, но има доста силни състезатели от клубовете в страната. Очаквам конкурентно състезание със силни резултати.

Моето пожелание къв всички състезатели, е най-вече да бъдат здрави, да спазват всички мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването и министъра на отбраната и спорни резултати на всички!", коментира полк. Венелин Дерибеев. 

Резултатите от плувната надпревара ще излизат след всеки полуден, като след третия полуден ще излезе и крайното комплексно класиране.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).