Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Заслужени награди за щангистите след най-доброто ни представяне от 17 години насам
Автор: Стойчо Генов 16:12 / 14.04.2021Коментари (0)779
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести.

На шампионата в руската столица Москва българският отбор се представи отлично и спечели 7 отличия в двубоя. Титли извоюваха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Стилян Гроздев (кат. до 61 кг) и Надежда Мей-Нгуен (кат. до 45 кг).

За сребърни медали се пребориха Карлос Насар (кат. до 81 кг), Христо Христов (кат. до 109 кг) и Ивана Петрова (кат. до 45), а с бронз остана Валентин Генчев (кат. до 67 кг). С отличия се окичиха и Дейвид Фишеров (кат. до 102 кг), който достигна до сребро в изтласкването и Божидар Андреев – бронз в изхвърлянето при 73-килограмовите.

България изпраща най-успешното си европейско първенство в този спорт от 17 години насам. За последно повече от двама шампиони имахме през 2004 г. в Киев.

В отделните движения българските тежкоатлети завоюваха общо 19 медала – 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови, с които се наредиха на второто място в класирането по нации. В отделното класиране при мъжете България е първа с 685 т. пред Армения (620 т.) и Грузия (612 т.).

Отличното представяне на отбора ни в руската столица означава, че почти сигурно ще изпратим двама щангисти на Летните олимпийски игри в Токио. Участниците ще бъдат ясни след Световното първенство за младежи. С шансове от българите са Божидар Андреев, Стилян Гроздев и Христо Христов. Виза за Токио получават първите 8 в ранглистите, плюс най-добрите от континенталните шампионати, съобразени с максималните квоти на всяка една държава.

Почетен плакет от Кралев получи и старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов. Той и президентът на федерацията Неделчо Колев благодариха на спортния министър за направеното през последните години за българската тежка атлетика. Колев отбеляза, че в основата на успехите е реновирането на редица зали за вдигане на тежести в страната. Министерството на младежта и спорта финансира реконструкцията на съоръжения в Русе, Пловдив, Варна, Търговище и Габрово. В момента тече ремонт на зали в Асеновград и Хасково.  

След кратка почивка младите ни национали започват подготовка в Национален спортен комплекс “Диана". Следващото голямо състезание пред тях е Световното първенство за младежи в Ташкент, което ще се проведе през май. 

По време на срещата беше обсъден и планът за ваксиниране на българските спортисти, като националните ни състезатели по вдигане на тежести ще бъдат имунизирани срещу COVID-19 по време на предстоящия лагер в София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: