Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Отборът на Морско училище е победител в комплексното класиране на Държавното военно първенство по плуване
Автор: Пламена Николова 15:11 / 15.04.2021Коментари (0)1064
Отборът на Морско училище спечели Държавното военно първенство по плуване, което се проведе от 13-ти до 15-ти април във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", предаде репортер на Varna24.bg.

Участие в спортната плувна надпревара взеха 10 отбора с 80 участника, жени и мъже. Състезанието се проведе в продължение на три полудни, в 8 дисциплини и 3 щафети. Крайни комплексни победители са домакините от Морско училище, следвани от Националният военен университет "Васил Левски“ Велико Търново и Военноморски спортен клуб "Варна“.

В предобедните часове в първия ден от надпреварата в басейна на ВВМУ се проведоха състезанията: 100 метра свободен стил (мъже/жени), 50 метра бруст (мъже, жени), 100 метра съчетано плуване (мъже, жени) и 4×50 метра щафета – свободен стил (микс). В последната от изброените дисциплини Морско училище спечели първо място с отбор в състав: Георги Георгиев, Мария Ангелова, Филотея Димитрова и Петър Флоров. Морско училище е представено от отбор от 9 души – 5 момичета и 4 момчета, като едно от момичетата е треньор на отбора.

Флотската Алма матер завоюва първо място и в дисциплините 100 метра съчетано плуване и 100 метра свободен стил (жени). Златото взе Филотея Димитрова. Второто място за 100 метра съчетано плуване също е за възпитаничка на Морско училище – Мария Ангелова, която отнесе среброто и в състезанието 50 метра бруст (жени). Второ място спечелиха и Петър Флоров и Георги Георгиев в състезанията съответно 100 метра свободен стил (мъже) и 50 метра бруст (мъже).

В оспорваната надпревара цареше абсолютен феърплей между състезателите, но си личеше и перманентната плувна подготовка на възпитаниците на Морско училище, коментира за медията ни полк. Венелин Дерибеев, главен секретар на Националната спортна федерация.

От ръководството на федерацията изказаха своята благодарност към Министерството на младежта и спорта, тъй като първенството е част от програмата "Спорт за всички“ на министерството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: