Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поставят капсула на времето в Морската градина по повод 100 години Варна курортен град
Автор: Пламена Николова 10:02 / 27.04.2021Коментари (0)3808
© Beauty by KY
Копсула на времето ще бъде поставена във Варна по повод честването на 100 години Варна курортен град. Освен това ще бъдат брандирани и тематични шоколади и бутилки с вино, които ще бъдат пуснати в търговската мрежа в цялата страна, съобщи Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм в Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето и подробностите, относно честването на 100 години Варна като курортен град. 

"Подготвили сме богата културна и спортна програма. Извън тази програма, всички мероприятия, които ще се провеждат през тази година ще бъдат под знака на 100-годишния юбилей. Започнахме през миналата година още с реклама в социалните мрежи и в сайтове с туристическа насочена. Във всички изложения, които се провеждат предимно онлайн, участваме активно. Характерно за тази година, което правим съвместно с туроператорите, е предоставянето на безплатни ваучери за Римски терми и Археологическия музей за всички туристи, които идват за над 5 дни в града ни.

Те могат да получат своите ваучери от Туристическия информационен център и в изнесения информационен център в сурорта "Св. Св. Константин и Елена". Предвиждаме и на датата на юбилея, която е 10 юни, да направим голям концерт в Летния театър, който ще се организира с Асоциацията на вариететните артисти в България. Ще съберем вариететни артисти, които са участвали в старите заведения в комплексите, както и млади формации от варненските училища. Надяваме се да покажем приемственост, това изкуство и свързано с туризма и развитието му. 

На 9 юни ще има Бал на туризма, на който ще уважим всички, работещи в бранша, включително и по-възрастни служители, които ще бъдат наградени.

На тази дата ще бъде поставена и капсула на времето, която да бъде послание за бъдещите поколение. Мястото засега е под въпрос, но планираме да е в Морската градина, символично място, свързано с туризма. Знаем, че парка е създаден за да радва варненци и гостите на града. 

В процес на довършване сме, екип от Регионалната библиотека и от Държавна агенция Архиви, заедно с община Варна работи по албум, който обхваща целия този период от сто години, в който се събират знакови събития и обекти, които са създадени в името на туризма. Този фото албум ще бъде подаряван, ще бъде написан на два езика. Ще имаме два спектакъла, първият е със скечове от 20-те и 30-те години с ретро намек, те ще са изпълнени от артисти от кукления театър.

На 27 септември, когато е Световния ден на туризма, ще има спектакъл на Драматичния театър с постановката "Човекът от Ламанша". През цялата година ще имаме фейсбук игри. Там има много хубави награди с безплатни нощувки и вечери, билети за културни събития.

Предприехме действия за брандиране на варненски шоколади, бисквитиери и вина, които ще се разпространяват в цялата страна. Те ще бъдат използвани и във варненските заведения", разказа Соня Георгиева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: