Останахме само с една квота за Токио в свободната борба

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:00 / 07.05.2021
976
Националите по свободна борба останаха с една квота за олимпийските игри Токио, след като Ахмед Батаев не успя да стигне финал в категория до 97 кг на квалификацията в София. В полуфиналите натурализираният у нас чеченец отстъпи на кубинеца с италиански паспорт Абрахам Кониедо с 3:2. Съперникът му е трети на световно и европейско първенство.

Така свободняците останаха с една квота, спечелена от Георги Вангелов (57) на европейската квалификация в Будапеща през месец март. Националите ни бяха без старши треньора Валентин Ангелов, който в навечерието на турнира даде положителен тест за COVID-19. Така състезателите ни бяха извеждани вчера от помощниците му Димитър Кумчев и Йордан Денев.

Днес на тепиха в "Арена Армеец“ излизат жените, като България ще има представителки в 3 категории - Сезен Белберова (53), Мими Христова (58) и Мария Оряшкова (76). Само финалистите взимат квоти за игрите, които не са поименни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).