Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Треньорът на ПСК "Черно море": Гледаме напред към държавното и европейското за младежи
Автор: Пламена Николова 11:33 / 09.06.2021Коментари (0)434
Гледаме напред към двете важни състезания, които предстоят в близка перспектива – държавното лично отборно първенство за мъже и жени в София (24-27 юни) и европейското за младежи през юли. Радвам се, че по време на турнира Black Sea Cup във Варна успяхме да сверим часовници с чуждестранни състезатели в навечерието на тези спортни събития. Това обяви старши треньорът на плувния шампион на България ПСК "Черно море“ – Никола Петров.

Той допълни, че международният турнир през изминалия уикенд, който организират черноморци и община Варна, е бил генерална репетиция за ПСК "Черно море“ в навечерието на държавното.

"Мисля, че се получи доста добра проверка. От това, което видях от нашите плувци, съм напълно доволен. Вече мислим за държавното за мъже и жени в София в края на юни.

Предстои и европейско първенство по плуване за младежи. Засега със сигурност е потвърдено участието на нашия състезател Дениел Нанков. Може би и Калина Николаева ще участва, очакваме решението на федерацията. След това предстоят държавни шампионати за другите възрастови групи до началото на август, когато ще приключим със състезателния сезон. Варна ще бъде домакин на държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша и старша възраст през август“, разясни Петров.

Наставникът оцени 4-ото издание на Black Sea Cup като много успешно. И изрази задоволството си, че и миналата година, и сега, въпреки пандемичните условия, клубът е успял да проведе турнира. И не е прекъснал традицията.

"Тази година беше значително по-добра отколкото предната – и като брой участници, и като атмосфера, а и спортни резултати“, сподели Петров. И заключи, че подготовката на черноморци за държавния шампионат ще се проведе на плувен комплекс "Приморски“.

Треньорът на шампионите очаква с нетърпение екипът на бляскавия холивудски актьор Юлиан Костов, който дълги години се състезава за "Черно море“, скоро да сглоби уникален клип за клуба. Видеото бе заснето именно по време на турнира Black Sea Cup. Костов, който е роден във Варна, е негов продуцент, а фирмата му "Джупитър Лайтс Медия“ го спонсорира.

"ПСК "Черно море“ е най-добрият клуб в България! Заслужаваме да имаме много яко видео. Ще го промотираме в Youtube и в социалните мрежи, с цел да се популяризира плуването като спорт, както във Варна, така и в България. И основно нашият клуб, който през последните 10 години е най-добрият в България!“, разкри Костов. Той е откривател и мениджър на номинираната за "Оскар“ българска актриса Мария Бакалова. Варненецът е дългогодишен шампион по плуване от "Черно море“, съотборник на главния треньор на моряците Никола Петров и на зам.-председателя на УС на ПСК "Черно море“ Миролюб Адамов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: