Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ/СДС - Варна пред младежи: Коалицията няма да е на резервната скамейка! Без нея няма как да се излезе от турбуленцията!
Автор: Пламена Николова 17:03 / 23.06.2021Коментари (0)2072
Как ГЕРБ/СДС върна реалната политика за хората, защо коалицията няма да е на резервната скамейка и без нея няма как да се излезе от турбуленцията, в която ни вкараха останалите политически играчи и служебният кабинет? Дали политиката е занимание с предизвестен лош край? На тези и още много други въпроси на младите хора във Варна отговаряха водачът на варненската листа на ГЕРБ/СДС проф.д-р Костадин Ангелов, най-успешният здравен министър в условията на световна пандемия, водачът на листата в Бургас известният писател-сатирик и телевизионен и киносценарист Любен Дилов и най-популярният спортен министър през последните два мандата в правителството на Бойко Борисов Красен Кралев.

Срещата в радио Варна откри кметът и областен координатор на ГЕРБ/СДС –Варна Иван Портних, като призова за честен, открит и критичен разговор.

Проф.д-р Костадин Ангелов припомни за най-тежките месеци в условията на ковид, на протести и недоверие и как е приел предизвикателството да стане здравен министър. "Бяхме много обвинявани как сме плашили хората, но във страните в Западна Европа виждаха апокалиптични картини. Имаше ги и тук, но не ги показахме, а през октомври ноември, декември беше страшно, но трябваше да държим хората спокойни, за да ни вярват и да печелим всеки ден по една малка победа в една точка в държавата. Едновременно с това 50 % от хората казваха няма такъв вирус, вие лъжете, включително и сегашният здравен министър,който ни обясняваше, че сме ненормални и трябва да ни съди Световен трибунал“.

" Разумен живот във Варна, Бургас и България ще има и след 11 юли, защото сега не е много разумен. ГЕРБ, СДС и Гергьовден предлагат договор за развитие на държавата в една по-нормална и добра перспектива. Но отново влязохме в една турбуленция, като при Тройната коалиция, проблем, породен от няколко политически играчи и основният играч е Радев. За първи път в историята на България имаме президент, който от средата на мандата си е кандидат-президент за втори мандат. Никога не е имало президент, който да разцепи на две, на три , на четири българското общество и да управлява без парламент и без контрол. Борисов е най-дълго управлявалият премиер, но и Майка Тереза да беше управлявала 13 години, половината от хората щяха да й кажат "махай се“. Борисов е премиер, който показва историческата перспектива и тъжното е, че в България няма политик, който да каже, че ще продължи предшественика си“, каза Любен Дилов.

"Не сме били в такъв тип политически битки. Срещу нас няма дебати, няма политически идеи, срещу нас има партии, които са функция на олигархическия капитал. Има някакъв формат на правителство, което е шпицкоманда срещу министрите на ГЕРБ. Служебният кабинет въобще не се занимава с проблемите на държавата и възниква въпросът има ли пилот самолетът през последните 45 дни“, каза Красен Кралев.

"Компот от леви идеи“ е това, което прави т.н. градска десница и се държи агресивно, когато не е представена в парламента, каза Любен Дилов. Той коментира, че ИТН не е партия, която се бие срещу другите партии, а който гласува за Слави или за публичния му образ, който си е създал, избира Тошко. Хората, които подкрепят ИТН, получават ДПС , защото двете формации са в изключителен синхрон и си подават топката.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: