Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Стойка Кръстева: Горда съм, щастлива съм, българка съм с главни букви!
Автор: Стойчо Генов 12:57 / 09.08.2021Коментари (0)700
© БОК, Бончук Андонов
С погача и гайди посрещнаха олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. На летището дойдоха десетки приятели, роднини и близки. Сред посрещачите бяха и много деца от нейния клуб "Локомотив“ (София) на които шампионката раздаде много автографи и снимки. Да поздрави шампионката дойде и селекционерът на националния отбор – легендарния Ангел Ангелов.

"Все още може би не осъзнавам какво се е случило, защото много бързо вървяха действията от слизането ми от ринга", каза тя.

"Може би съм спала само 2 часа от последния ми мач. Горда съм, че това се случи именно на мен и цял свят слушаше българския химн и разбраха коя е България. Показахме с екипа, че сме борбен народ. Горда съм, щастлива съм, българка съм с главни букви. Закърмена съм с българското и всеки един от нас трябва да цени и да оценява България, и да я слага преди всичко. Надявам се да се е видяло в последните дни от нас, спортистите".

"Не трябва да се делим на жени и мъже, а всички да сме горди хора и да показваме на младите сред нас какъв е правилният път. Ние по характер сме голяма нация и просто трябва да се обединим. Дългогодишен труд и постоянство водят до този момент. Ние бяхме най-подготвени за заминаването на олимпийските игри. Отивахме да се допрем до Антоанета Костадинова, за да почерпим късмет от нея", допълни Стойка Кръстева.

"Когато дойде първата карантина, пренесохме половината зала в къщата на Стойка. После тренирахме убийствено, особено на Белмекен, така че олимпийската титла беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа около 5 минути и мислихме вече за следващата съперничка. Бяхме здраво стъпили на земята до последно, не сме се отпускали, искахме да се изолираме от странични разсейвания и само да стигнем до титлата. Стойка е изключително борбен и трудолюбив човек, а има и огромен спортен интелект. Каквито и стратегии да правя, тя винаги ги изпълнява, така че е удоволствие да се работи с нея", заяви нейният треньор Борислав Георгиев.

На летището да посрещнат шампионката дойдоха спортният министър Андрей Кузманов, както и президентът на федерацията Красимир Инински.

Още по темата: общо новини по темата: 49
07.09.2021
30.08.2021
20.08.2021
11.08.2021
11.08.2021
11.08.2021
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: