Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
СК "Чудните скали" Варна и Велоклуб "Устрем" канят всички приключенци в надпревара на открито
Автор: Пламена Николова 09:23 / 19.08.2021Коментари (0)1447
©
СК "Чудните скали" Варна и Велоклуб "Устрем" канят всички приключенци в една надпревара на открито с множество и разнообразни по характер предизвикателства.

Събитието ще се проведе в неделя (12.09.) в района на природна забележителност "Чудните скали" и яз. "Цонево", до с. Аспарухово, общ. Дългопол. Стартът ще бъде даден от 08:00 часа на площада в центъра на селото, до кметството.

"Чудобой" е отборно състезание за ентусиасти и любители на изживяванията сред природата. В него са включени различни спортни дисциплини като катерене, колоездене, бягане, гребане с каяк, плуване, ориентиране с карта и компас, рапел и самоизвличане, творчески и интелектуални задачи. Характерна част от надпреварата е, че има и етапи, които са неизвестни на участниците до момента, в който не достигнат до тях. Състезанието е подходящо, както за хора с добра физическа подготовка и технически умения, така и за тези, които искат просто да се забавляват и да научат нещо ново и полезно.

Точно това е и основната идея на "Чудобой“ - да бъде различното състезание, в което не само да събере любителите на приключения на едно място, но и да помогне участниците да научат нови полезни за тях неща, да се докоснат за първи път до различни видове спортове, да преодолеят страховете си, да се научат на взаимопомощ и да работят в екип, и всичко това да се случи в условията на приятелска атмосфера, весели и усмихнати хора!

Отборите се формират от по двама души и могат да вземат участие в три отделни групи – "Елит“, "Хоби“ и "Айляк“. Основната разлика между тях е в техническата сложност и дължина на трасето, изискващи различна физическа подготовка - най-добра за група "Елит“, последвана от "Хоби“ и най-ниска за група "Айляк“.

Група "Елит" е подходяща за хора, които са добре подготвени за по-сериозни физически натоварвания и предпочитат състезателния характер на предизвикателството. 

Група "Хоби" е подходяща за хора със средна физическа подготовка, които са готови да стигнат до комфортната зона на физическото си натоварване, и освен приключенския, харесват и състезателния характер на изживяването.

Група "Айляк" е подходяща за хора със слаба физическа подготовка, както и родители с децата си, които търсят по-скоро приключенския, отколкото състезателен характер на изживяването.

Ориентировъчна дължина на трасето:

- Елит - 30км (колоездене); 20км (пеш); 4км (гребане с каяк); скално катерене (около 15м, до 6-та категория по UIAA); D+ 1900м;

- Хоби - 15км (колоездене); 15км (пеш); 2км (гребане с каяк); скално катерене (около 15м, до 5-та категория по UIAA); D+ 800м;

- Айляк - 10км (пеш); 1км (гребане с каяк); скално катерене (8-12м, до 4-та категория по UIAA); D+ 400м.

Разстоянията са ориентировъчни, поради възможността отборите сами да избират маршрута/трасето до следващия етап.

За повече информация и условия за участие в "Чудобой" 2021, моля посетете:

фейсбук събитието: Чудобой 2021

или следния интернет адрес: Чудобой 2021








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: