Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Косьо Лингорски-Мегафона: Проблемите в селекцията са сериозни
Автор: Екип Varna24.bg 18:23 / 02.10.2009Коментари (0)1576
©

Спортният сайт на Варна www.ole-bg.com публикува гледната точка на един от най-колоритните привърженици на Черно море – Косьо Лингорски, известен като Косьо Мегафона. Мнението е публикувано с незначителни съкращения.

"Загубихме с 1:2 от „Спортист“ (Своге). А ако бяхме спечелили? Ех, ако бяхме спечелили... Отново щяхме да премълчим и да преглътнем очевадни „дупки“ в състава. Отново щяхме да се залъгваме как ще бием наред, колко сме велики, и Европа, ах тази Европа...

Нека изтрезнеем! Проблемите в селекцията (по скромното мнение на един фен) са много, много сериозни. Час по-скоро трябва да се назначи спортно-технически директор, обграден от скаути, които да „шетат“ из страната и да търсят млади, повтарям млади таланти. За старши треньора Велизар Попов не мога да кажа категорично става или не стана. Наблюдавах няколко негови тренировки и там видях доста интересни занимания. Интересни наистина, но на тези занимания, когато трябваше да се вкарват голове, няй-много пропускаха Здравко Лазаров, Герасим Заков и Георги Какалов.

Но за скромното ми мнение за състава – подред:

На вратата стабилно стои Илко Пиргов. Карамфил Илчев тренира здраво, стабилен е, и ето тук имаме конкуренция. В средата на отбраната имаме избор. Сашо Александров и Танко Дяков са идеален тандем. Никола Домакинов след редица контузии може здраво да им диша във врата. Може да играе и Мамуту Кулибали, който в момента е малко разколебан, но в Айндховен беше най-добрият на терена и през него не мина и половин топка. Мисля си, че той може да играе на доста постове и на този етап би „залепнал“ като дефанзивен халф. Отляво Ради Бачев играе стабилно, но при липса на конкуренция се отпуска, прави грешки (не визирам само дузпата с Локомотив (Пд), тъй като дузпа да направи човек се случва на всеки). Адемар Жуниор не е за този състав. Трябва силна конкуренция на Ради. Отдясно проблемите са по-големи. Ели Маркес се увлича в офанзивен план и доста често се получават комични ситуации като последните сега в Своге. И добре, че често го покрива Илко Пиргов и късметът. Но за отбор с претенции – не става. Другият на този пост Мишо Лазаров - иска момчето, бори се, но тове не е борба – не става. Според мен дефанзивните халфове трябва да са Даниел Димов и Мамуту Кулибали. А конкуренция? Милен Петков може да помага, да влиза на смяна, но вече не е за цял мач. Атана Борносузов – мина му времето за отбор като Черно море. Не може всички първи отигравания да са назад. Един от любимците на агитката Станислав Стоянов играе със сърце, но и той не е за цял мач. Естествено обаче той винаги може да помогне в критични моменти. В офанзивен план има варианти, но трябва поне едно кадърно попълнение. Георги Илиев, друг от любимците на агитката, върши много работа, но след тази тежка контузия през миналия сезон и последвали по-малки, не е на сто процента този Георги Илиев, когото познаваме и искаме да ни радва. Тук е мястото и на борбения Даниел Георгиев. Когато един мач не играе, на следващия изорава терена с борбеност и фантазия. Трябва да се пробват варианти и да се намери място на младия и кадърен Тодор Колев. Гори в играта. Тук е ролята на треньора, за да не прегори Тошко. Ех, колко ни липсва Данчо Юруков. Тук някъде е мястото да кажа, че Мартин Керчев трябва да е следващия „пътник“. Хаотичен, без мисъл. Просто не става.

Искам да кажа и няколко думи за Алекс. Доказано кадърен футболист. Но вече е на 34 години и 8 месеца. Продължава да радва, но когато се разпилява – се губи. Не може, а и не трябва футболист като него да иска да я свърши всичката! Такъв още не се е родил. Да иска от защитниците топката и да бие тъч, да се връща чак до вратаря и да получава топката, да иска всички топки да минават през него. Ако бъде наистина един плеймейкър и с фантацзия и хитрост захранва нападението и сам участва в него, още доста време може да ни радва. Ако не може по този начин – да си ходи! (бележка – мнението е дадено преди Алекс да бъде освободен от отбора).

Като казах нападението, там ни е болката. Имаме един Миро Манолов, но с един кон кушия прави ли се? Заков не съм го гледал в официален мач (просто не е играл), но не може на тренировка да имаш най-много пропуснати голове, да бъдеш плах пред вратата, а да очакваш да влизаш в мача и да бележиш гол след гол. Не става! Какалов не искам да го коментирам. След престой от 10 месеца в Черно море той все още коментира, че му трябва време, за да влезе във форма. Не става! Здравко Лазаров – нападател с неговото име има страх и „ек на ек“ не е излязъл срещу нито един защитник. Бавен, не става! Да се върнем на Миро Манолов. Познаваме се доста добре, но и досега не съм посмял да го питам защо се връща толкова назад, защо се „забива“ по десния фланг... Може би, защото се чувства самотен напред, иска да увлича играчи и да освобождава пространства. Но това трябва да го върши някой друг, защото той има чудесен поглед пред гола и с крак, и с глава. Но му трябва някой, който да му помага и да го дублира.

Това е. Стига съм фантазирал. Не съм треньор, не съм специалист Просто ми е болно, че при тази обезпеченост, при този бюджет, нещата не вървят... ... дом се гради бавно. Ние, феновете, ще преглътнем, ако примерно тази година не сме в Европа, но ако се вижда, че бавно и методично се гради отбор. Варна го заслужава. Ако от тези писания някой се е почувствал обиден, моля за извинение, но тези редове са написани с любов и болка".


Своге-Варна Косьо Лингорски с мегафона.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: