Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Хандбалният шампион на България тръгна с лека победа
Автор: Пламена Николова 10:35 / 27.09.2021Коментари (0)459
©
Хандбалният шампион на България при мъжете ХК "Шумен 61“ стартира с победа в първия си мач за новия сезон. В домакински двубой – за жалост без публика заради ограниченията, свързани с пандемията, "сините“ надиграха леко "Добруджа“ с 33:17 (16:8) и загатнаха, че и в новото първенство ще са определящ фактор.

Срещата тръгна трудно и за двата тима, в първите 6-7 минути игра съперниците си размениха по няколко безплодни атаки, а на гостите на два пъти помогна и гредата, за да се задържи нулевото равенство. Домакините откриха след хубава разширена контра и завършващ голов удар на Александър Димитров. След 2:2 възпитаниците на варненския треньор Чавдар Чернев показаха, че са по-класният тим. С добре организирана  защита и резултатно нападение те постепенно се откъснаха в резултата – поведоха с 10:2 и тотално убиха интригата в двубоя. В тия минути вратарят Костов направи 9 спасявания, а шуменци реализираха няколко показни бързи контри по учебник. От 9-метровата линия за наказателен удар пък Миро Симеонов бе безпогрешен.

След почивката игровата картина не се промени. Домакините дръпнаха сериозно в резултата, след като реализираха 8 безответни гола – от 22:13 до 30:13, което вкара мача в минути на доиграване. Добре се включи на вратата и Ангел Ангелов. Топреализатор на двубоя стана Димитър Грозев, който наниза 5 гола, а по 4 добавиха Бранимир Балчев, Димитров Петков и Стефан Ефтимов.

За "Шумен 61“ играха: Ивайло Костов (вратар), Димитров Петков – 4 гола, Андрей Жечев - 1, Мирослав Симеонов - 3, Йордан Михайлов - 3, Теодор Димитров - 3, Александър Димитров - 2, Ангел Ангелов (вратар), Стефан Ефтимов - 4, Кирил Савов - 2,  Вилиян Негованов - 1, Димитър Грозев - 5, Димитър Пламенов - 1, Мартин Йорданов, Бранимир Балчев - 4.

"Поздравявам момчетата за победата на старта на шампионата! Предвид факта, че не успяхме да направим контроли, срещата с "Добруджа“ на практика се оказа проверка за нас в навечерието на серията тежки мачове, които ни предстоят - срещу "Осъм“ (Ловеч), "Локомотив (Горна Оряховица) и "Пирин“ (Гоце Делчев)“, коментира след мача наставникът на шуменци Чавдар Чернев. Той добави, че в началото на мача с "Добруджа“ домакините са имали брак в действията си. И изрази задоволство от играта в защита. "Относно нападението – по време на тренировки ще продължаваме да трупаме игрови ритъм“, каза още Чернев.

"За съжаление "Добруджа“ не е отборът, който познаваме отпреди няколко години. Надявам се скоро да съумее да си върне силната визия. Много съм доволен от новите попълнения в нашия отбор – Димитър Петков и Теодор Димитров – и двамата влязоха с много агресия и желание“, сподели Чернев. Той анонсира, че в следващия кръг от хандбалния ни елит на "Шумен 61“ предстои труден мач срещу "Осъм“ в Ловеч: "Излизаме срещу много сериозен и тежък съперник, в чиито редици премина Веселин Чакмаков! Ако успеем да контролираме мача, вярвам, че ще се поздравим с успех“, заключи Чернев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: