Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Силвена Роу сподели за сериозен здравословен проблем
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 01.10.2021Коментари (0)1488
©
Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, сподели самата тя преди дни. Другата половина на органа е била отстранена с операция. Топ кулинарката има наследствена гуша – заболяване, от което страда и нейната майка. Заради него се наложило да легне под ножа на изявен хирург в Дубай, а сега редовно си изследва хормоните, за да държи заболяването под контрол.

Само допреди две години звездата от журито на "Мастършеф" имала доста сериозен проблем с голяма бучка в основата на шията, която й пречела да преглъща, сподея самата във видео, разпространено чрез канала й в популярна интернет платформа. Оказва се, че Силвена Роу страда от тиреоидит на хашимото – нарушена функция на щитовидната й жлеза. Самата жлеза започнала да се уголемява. Именно заради това, когато за първи път се появява с кулинарното състезание на bTV, звездата ходи с високи яки, прикриваши бучката на шията й.

"Преди около две години, може да сте забелязали на първите епизоди, когато се появих в България, имах една топка. Аз имах гуша. Това е генетично – майка има гуша и постоянно си я изследва", разказва Силвена. Проблемът на майка й до момента се счита единствено за естетичен – лекарите я съветвали да махне бучката само ако я притеснява от гледна точка на външния й вид. Жената обаче нямала проблем с това и се задоволявала единствено с редовни медицински прегледи, за да е сигурна, че нищо сериозно не заплашва здравето й.

При дъщерята обаче нещата се оказват по-сериозни. "Все пак се появявам по телевизията и, като говоря, тази топка се движете нагоре-надолу. Да не говорим, че вече ми беше и малко трудно да преглъщам – все едно бях глътнала топка за пинг-понг", разказва Силвена в своето видео. Заради въпросната бучка тя редовно ходела на прегледи при известен специалист в Дубай.

Един ден той й казал, че е време да се оперира. "Бях доста наплашена, защото съм хипохондричка", спомня си готвачката. Докторът не изключвал възможността да се наложи да премахне цялата й щитовидна жлеза. За щастие се оказало, че няма нужда от чак толкова крайна мярка и че може да мине само с премахване на половината от нея. Биопсията показала, че Силвена няма злокачествено заболяване, но медикът обяснил, че занапред тя ще трябва да пие лекарства, с които да поддържа хормоните си в норма.

Кулинарката обаче решила да опита да си помогне с подходящо за заболяването й хранене и след няколко седмици се оказало, че няма нужда от хапчета, тъй като хормоните й били в норма, писа "Уикенд".

Тя намалила глутена и сладкото и започнала да набляга на бразилските ядки, рибата, тиквените семки. Макар че не обичала солено, започнала да включва морска сол в менюто си, за да си набави достатъчно йод. Сега се чувствала прекрасно, а редовните изследвания, което си правела, показвали, че държи заболяването си под контрол.

"Шест седмици след операцията направих изследвания и докторът каза: "Нямаш нужда от никакви хормонални добавки, ти си перфектна." Защо? Защото ям коректно. До ден днешен си правя изследвания редовно и, да чукна на дърво, нямам нужда от добавки. Карам я с половин щитовидна жлеза", разказва Силвена. В основата на шията й личи малък белег от операцията. Той обаче се вижда само след много внимателно вглеждане.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: