Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ерик Уеб: Обичам да играя повече с топката
Автор: Екип Varna24.bg 20:12 / 08.10.2009Коментари (1)716
© Ole-bg.com
Новата звезда на варненския баскетболен „Евроинс-Черно море“ Ерик Уеб призна, че винаги се е чувствал най-добре на поста гард. Причина за това е възможността да играе повече с топката. „Обожавам топката да е в ръцете ми. Затова ми харесва да играя като гард. В България е малко по-различно от тази гледна точка. Аз съм свикнал да играя с топка в ръцете, а тук се иска да подавам по-често и да създавам ситуации за другите в отбора. Тук и защитата е по-агресивна, а аз съм за по-техничната игра“, призна пред „Народно дело“ американецът. Другото, което му е направило впечатление в родния баскет, е, че високите състезатели бягат изключително много.
Ерик е роден през 1984 г. в Минесота, а първите уроци в популярната игра ги взима при своя баща, който е треньор на отбор в гимназия. „Още петгодишен хванах оранжевата топка, а на седем вече играех организирано в училище. През годините съм печелил много индивидуални награди. В колежа отборът ни беше много силен и за четири години имаме едва 1 - 2 загуби“, спомня си плеймейкърът на „моряците“.
Играл е в „Минеаполис“ през последните две години, а „Черно море“ е първият му отбор в Европа. „Амбициите ми с новия ми тим са свързани само с победите, които много обичам. Винаги съм бил сред хора, които са мразили да губят. Така съм възпитан – обичам да печеля“, уверява Уеб.
Американецът е много доволен от посрещането на своите съотборници, както и от Варна като град. Ерик, който няма приятелка, е впечатлен и от варненските жени. В NBA 25-годишният състезател е почитател на „Минесота Тимбъруувс“ и „Бостън Селтикс“.

Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: