Ерик Уеб: Обичам да играя повече с топката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
20:12 / 08.10.2009
718
Новата звезда на варненския баскетболен „Евроинс-Черно море“ Ерик Уеб призна, че винаги се е чувствал най-добре на поста гард. Причина за това е възможността да играе повече с топката. „Обожавам топката да е в ръцете ми. Затова ми харесва да играя като гард. В България е малко по-различно от тази гледна точка. Аз съм свикнал да играя с топка в ръцете, а тук се иска да подавам по-често и да създавам ситуации за другите в отбора. Тук и защитата е по-агресивна, а аз съм за по-техничната игра“, призна пред „Народно дело“ американецът. Другото, което му е направило впечатление в родния баскет, е, че високите състезатели бягат изключително много.
Ерик е роден през 1984 г. в Минесота, а първите уроци в популярната игра ги взима при своя баща, който е треньор на отбор в гимназия. „Още петгодишен хванах оранжевата топка, а на седем вече играех организирано в училище. През годините съм печелил много индивидуални награди. В колежа отборът ни беше много силен и за четири години имаме едва 1 - 2 загуби“, спомня си плеймейкърът на „моряците“.
Играл е в „Минеаполис“ през последните две години, а „Черно море“ е първият му отбор в Европа. „Амбициите ми с новия ми тим са свързани само с победите, които много обичам. Винаги съм бил сред хора, които са мразили да губят. Така съм възпитан – обичам да печеля“, уверява Уеб.
Американецът е много доволен от посрещането на своите съотборници, както и от Варна като град. Ерик, който няма приятелка, е впечатлен и от варненските жени. В NBA 25-годишният състезател е почитател на „Минесота Тимбъруувс“ и „Бостън Селтикс“.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).