Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Вятърът на пр(е)мяната или 10 истини за Мъри, Наско, Боби и...един президент
Автор: Екип Varna24.bg 18:04 / 12.10.2009Коментари (0)1157
©

И до там я докарахме Кипър да ни размазва на футбол. До вчера ги учихме как се играе най-популярната игра, а в събота бяхме унижени в Ларнака. Незнайно защо типично по български всички се нахвърлиха върху Иво Иванов, костадин Стоянов и цялата защита и полузащита на националния отбор. Само че никъде не видях, прочетох или чух нещо негативно за тактиката на треньора Станимир Стоилов, който както е известно се води като "бащата на модерния футбол". Най-елементарното нещо за един треньор е да нареди правилно футболистите си.
Малко факти в подкрепа на моята теза, че Мъри Стоилов е всичко друго, но не и никакъв футболен специалист - доказа го работата му в "Левски" (б.а. - възползва се максимално добре от шанса на "сините" да играят с посредствени италиански отбори и гол в последната минута срещу "Оксер").
1. "Червен" национален отбор, но само на хартия.
Цяла България се разприказва за "червен" национален отбор, визирайки повиквателните на Стоилов, които първо, че бяха закъснели след като изтървахме влака и второ впоследствие се оказаха невероятна грешка.
2. Психически смазан Иво Иванов.
Може ли някой адекватно да обясни какво правеше на терена "червения" Иво Иванов, който отказа на младежите преди време и цялата журналистическа "синя" номенклатура изсипа огън и жупел върху младока? Той по какъв начин трябваше да бъде пускан в така важния за нас мач, в предвид на това, че подложен на унищожителни критики и съобразявайки се с възрастта му е напълно нормално да се подаде на напрежението.
3. Костадин Стоянов с нов пост.
Играч на ЦСКА, през цялото първенство до момента играе на поста ляв бек. Пристигна на "Армията" от "Сливен", където бе играл в централната двойка защитници. Мъри обаче го пусна десен бек - напълно неадекватно решение предвид на факта, че Стоянов не е подготвен да играе на този пост.
4. Неефективен Благой Георгиев.
Стара се много, но въпреки че топката често бе у него нямаше нито едно точно подаване или центриране освен паса към Бербатов за гола на нашите. на негово място можеше преспокойно да играе Иван Стоянов, ала уви!
5. Слаб Стилиян Петров.
Стилиян Петров още в самото начало на мача показа, че не се чувства в кондиция. Коста Янев имаше голямото желание да играе, но Стоилов реши да го пусне едва в 68-ата мин. на двубоя.
6. Ужасяваща отбрана.
Трагична отбрана. Кой реши, че Пламен Николов от "Литекс" ще съумее да направи най-добрия тандем в центъра на отбраната с Иво Иванов. Досега двамата са се виждали само на снимка след младежкия национален отбор.
7. Трагичен Божинов.
Валери Божинов отново се изяви като ТВ-звезда, но...само толкова. За пореден път Валери разочарова и тук е мястото да попитаме къде е един Мартин Камбуров например? Димитър Рангелов пък остана на скамейката. Иначе Валери се представи достойно пред камерата на БНТ1.
8. 3-ти поредни опропастени квалификации за голям футболен форум.
Кой ще обясни какво следва след опропастените 3-ти квалификации на националния ни отбор?
9. Чиста проба популизъм.
Популизъм ли е така нарочената среща на президента Георги Първанов с кипърския му колега и откъде накъде държавният глава коментира тактиката на националния отбор по футбол? Едва ли Първанов е учил футболна тактика по пътя му към челото на държавата ни!
10. Слаб и некадърен треньор.
Кой измисли, че Мъри Стоилов трябва води националния отбор? Ако беше толкова добър специалист щеше ли Батков да го натири от "Левски"? Щеше ли Гриша Ганчев да му бие шута и от "Литекс"? Ами Стоилов например има мачове срещу Бербатов в А група и той ли е човекът, който ще учи Берба на футбол?

Общо взето смешна работа? Цялата ни е такава. Боби Михайлов щял да взима мерки. На Наско Сираков му се плачело. Мъри искал да води отбора и в следващите квалификации (б.а. - заплатата му е около 10 000 евро месечно). Е, и аз ще искам, ама не става. Просто можем да отчетем, че в момента българският футбол е в клинична смърт и само чудо (б.а. - незабавни оставки на половината БФС и Мърита разни) може да ни върне в реалността.

Източник: Калоян Златков, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: