10-годишна и ватерполисти са №1 на Варна за септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:08 / 13.10.2009
1784
Георгия Кадоглу от варненския клуб „Черно море-Армеец“ бе избрана за спортист №1 на Варна за септември в традиционната анкета на Двореца на културата и спорта. 10-годишната състезателка стана световна шампионка по биатъл (500 м бягане, 60 м плуване в море, 500 м бягане) на Мондиала, който се проведе в Монако. Тя се справи с конкурентките от силни страни в този спорт като Аржентина, Исландия, ЮАР и Германия, за да триумфира с титлата. Неин треньор е Васил Колесниченко. На Георгия й предстоят участия в силните турнири в Хърватска и Унгария, а след това ще се пусне на европейското първенство в Истанбул, където отново ще гони титлата. Кадоглу е в 5-и клас в у-ще „Захари Стоянов“ и има стипендия от фондацията на Димитър Бербатов. Нейният баща е бивш национал по баскетбол на Гърция, а майка й е от водещите варненски модели. Членката на Управителния съвет на „Черно море-Армеец“ Надежда Парушева пък разкри, че резултатите на Георгия са по-добри от тези на всички момчета в нейната възраст.
Останалите претенденти за първото място бяха бронзовите медалисти от световното по бридж Калин Караиванов/Румен Трендафилов и сърфистите Павел Оводовский и Пепа Мавродиева, които спечелиха куп златни медали през ветроходния сезон.
За отбор на месеца бе избран носителят на Купата на България по водна топка „Черно море 1948“. Тя е първа в историята на варненските ватерполисти, които са и двукратни шампиони на страната. Наградата бе получена от треньорите Милуш Адамов и Калоян Костадинов, както и от един от тарторите в тима Преслав Джипов. „Този триумф е исторически за нашия клуб, тъй като е първата ни Купа на България. Преди това сме ставали втори, трети, пети, но първи не. През 1974 г. след второто ни място в турнира играхме полуфинал за европейската купа“, припомни треньорът-доайен в този спорт Милуш Адамов.
Другият отбор, който получи гласове в анкетата, е гимнастическият „Интерком груп-Черноморски юнак“.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).