Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хумор от мрежата: Принуждават ни да си слагаме зимни гуми, които не са достатъчно изпитани, а отскоро ги и чипират
Автор: Георги Кирилов 11:55 / 28.10.2021Коментари (5)1920
©
Журналистът и блогър Теодор Михайлов направи интересен и пародиен текст аналогия на ваксините. В своя хумористичен текст, публикуван в официалната му страница във фейсбук, той преобръща опорките на антиваксърите в такива за "недостатъците" от зимните гуми. 

Аз няма да сменям летните със зимни гуми. Защо ли? Ето защо:

Първо, ние изобщо не знаем от какво са направени тия зимни гуми. Големите компании постоянно изкарват нови модели, което означава, че са ни лъгали, че старите са добри за нас. Освен това ги правят много бързо и очевидно без да имат време да ги изпитат на сняг, защото всички виждаме как зареждат гумаджийниците още през лятото.

Аз съм изкарал много зими с летни гуми и съм жив и здрав. Буксувал съм няколко пъти в снега, но съм бил бдителен и съм отбягвал големите преспи, в които много пъти съм виждал да засядат хора, които са се предоверили на зимните си гуми.

Никога не съм катастрофирал с летни гуми през зимата.

А почти всички катастрофи през зимата са предизвикани от шофьори със зимни гуми.

Ти нали си със зимни гуми, защо се притесняваш, че аз съм с летни?

И преди имаше много жертви по пътищата, зимните гуми не ги намаляват, а напротив. Дават излишно самочувствие и карат хората да поемат рискове, които често водят до тежки пътнотранспортни произшествия.

Няма нито едно доказателство, че катастрофа е предизвикана от това, че зимата шофирате с летни гуми. Ако автомобилът ви е в изправност, няма никакво значение, че сте с летни гуми в снега. Всичко е въпрос на умения, ако ги нямате, никаква гума не може да ви спаси.

Нарочно ни карат да слагаме зимни гуми, за да купуваме още един чифт и да облагодетелстваме индустрията за производство на гуми.

Напоследък в гумите слагат чипове, които издават налягането им на специален дисплей, данните от който не се знае къде отиват и за какво се ползват.

Гумите замърсяват природата. Ако често ги сменяте, ще я замърсявате още по-често.

Любопитен факт без връзка с темата: ‘Гумени глави’ е варненска рап група, от която са се появили Мишо Шамара и г-н 100 кила, които в началото нямали много участия и имали една кола, но една пролет зимните гуми останали в Килата и така се скарали с Шамара, че сега са смъртни врагове.

Бил Гейтс има гигантска фабрика за зимни гуми в пустинята Невада, но никъде няма да прочетете за това, защото той плаща на журналисти, които имат задача да го описват само и единствено като хахав програмист.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най тъпото сравнение което съм срещал ! Явно не е наясно че евтините зимни гуми в България на които пише winter tyres са само за пред КАТ . Също тези които не шофират не ги задължават да си купуват зимни гуми .
+1
 
 
Че то с всичко е така...... Някой хора държат ГИПС КОШАВА, ТЕХНОМАРКЕТ, ВИВАКОМ..... И МИЛИОН ДРУГИ, А ГИ ПИШАТ БАНКЕРИ!!!!! ДРУГИ ДЪРЖАТ МАГИСТРАЛИ И ВСИЧКИ ВИДОВЕ БЕТОВЕ, А СА НА ПЛАЖ В АРАБИЯ.... ХАХАХА..... ДРУГИ ДЪРЖАТ КОРАБИ, ПЛАТЕНИ С НА ХОРАТА ДАНЪЦИТЕ, НАПРАВИХА СТАДИОНИ С ДЪРЖАВНИ КИНТИ, ВЗЕХА САМО ТЕ 40/60 ВЪПРЕКИ ЧЕ ИЗИГРАХА ПЪРВЕНСТВО ДОКРАЙ!!!!! НО ГИ ПИШЕТЕ ШЕФОВЕ..... ХАХАХА..... ХАХАХА..... И ВЕЧЕ ПО ТЕМАТА...., ИМАЛ СЪМ 4 КОЛИ, ЕДНАТА НОВА НА ЛИЗИНГ, НЕ КАРАМ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО, ОТ РОДА НА 15 000 НА ГОДИНА....., КУПУВАМ НОВИ ЛЕТНИ ГУМИ, СЛАГАМ ОТПРЕД, ПРЕДНИТЕ ОТИВАТ ЗАДНИ.... И ТАКА ГОРЕ ДОЛУ НА 2 ГОДИНИ ГИ СМЕНЯМ ... ДЕМЕК ВИНАГИ ПРЕДНИТЕ ГУМИ МИ СА НАЙ МНОГО НА 30 000....ПОСЛЕ ОТЗАД ОЩЕ ТОЛКОВА И С ОКОЛО 3 МИЛИМЕТРА ОТИВАТ НА БОКЛУКА..... КАКТО КАЗА КОЛЕГАТА, КАТО ИМА ПРЕСПИ И ЛЕД НЕ ИЗЛИЗАМ....., КАРАМ СУПЕР ВНИМАТЕЛНО И НЕ ХОДЯ НА ЕВЕРЕСТ ЗА ШИШАРКИ..... ИМАМ ПРИЯТЕЛИ ПО 5 ПЪТИ СМЕНЯТ ЗИМНИ, ЛЕТНИ..... ДАВАТ ПО 100 ЛЕВА НА ГОДИНА САМО ЗА ВЪРТЕНЕ!!!!! ЧЕ ЗА 2 СЕЗОНА ДАВАТ КОЛКОТО ДА СИ СМЕНЯТ ГУМИТЕ ВСЯКА ГОДИНА С НОВИ...... НО КОЙТО КАКТО ГО РАЗБИРА..... СЕГА, АКО ХОДИТЕ ПРЕЗ УИКЕНД НА БАНСКО, НА ПАМПОРОВО, МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НЕЩО ПО МЕКИЯ КАУЧУК, НО ЗА МАСОВИЯ ГРАДСКИ ШОФЬОР НЕ МУ ТРЯБВА ЗИМНА..... САМО НА КУКУРИГОВЦИТЕ ДЕ.....
0
 
 
Май трябва да прочетете внимателно самото начало на статията.....
+1
 
 
Прав е човека.Защо няма статистика колко процента от катастрофите през зимата стават с летни гуми? Защото 99.9% от катастрофите стават със зимни гуми и със запалени фарове.Нали зимните гуми и запалените фарове щяха да свалят броя на катастрофите?Май не се получи и затова мълчат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: