Даниел Димитров: Воювахме и спечелихме категорично

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:57 / 15.10.2009
573
Старши треньорът на баскетболния „Евроинс-Черно море“ Даниел Димитров даде изключително висока оценка на играта на своя тим при победата с 85:73 над „Металац“ (Валево) на старта на Балканската лига. „Надиграхме категорично добър отбор от сръбска школа. Сами си извоювахме вдигането на такава разлика. Контролирахме мача с изключение на по-голямата част от първото полувреме. Показахме борбеност, характер и мъжество. В нападение еталон трябва да ни е третата четвъртина, която беше удоволствие за гледане“, заяви за „Народно дело“ младият специалист.
Той за пореден път призна, че американският плеймейкър Ерик Уеб е барометърът на отбора. „Всички се стараха, но се видя, че когато играта на Ерик не върви, противникът води в резултата. От втората четвъртина нататък нещата придобиха съвсем друг характер. Крум Дойчинов и Николай Колев спечелиха битката в подкошието, Павел Веселовс също намери играта си. Капитанът Симеон Ценов даде тон за игра със своята борбеност и непримиримост. Много силно включване през второто полувреме направи Тихомир Желев. Резервите Васко Кьосев, Сашо Янев и Симеон Илиев не се доближиха до възможностите си, могат повече. Те обаче са млади момчета и силните им игри тепърва предстоят“, коментира Даниел.
Треньорът посвети победата на президента и вицепрезидента на тима Асен Христов и Симеон Варчев. В събота „Евроинс-Черно море“ посреща „Балкан“ (Ботевград) в първи мач от новото баскетболно първенство на България. Варненци ще домакинстват отново в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, а началният час е 18.


Източник: Александър Дечев, вестник "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).