МФК Варна и Одесос обединяват усилия за държавното по футзал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 20.10.2009
722

Двата най-добри отбора във футзала в България – МФК „Варна“ и „Одесос“, се обединяват за новото държавно първенство. Това обявиха президентите на тимовете от морската столица Александър Неделчев и Добрин Стефанов. Те ще се състезават под името на шампиона МФК „Варна“. „Идеята е да обединим усилията си срещу софийските отбори, за да можем да запазим варненската хегемония в този спорт. Със сигурност тимът ще е лидер в класирането още на полусезона“, обявиха двамата шефове.

В състава на МФК „Варна“ на този етап ще бъдат привлечени петима от „Одесос“ - Бойко Косев, Симеон Христов, Стойчо Попчев, Петър Караджов и Явор Софрониев. По-нататък е възможно и други състезатели на вицешампиона да подсилят МФК в зависимост от предстоящите мачове.

В държавното, което стартира на 7 ноември, ще участват още шест отбора – пет софийски и един пловдивски, който също ще домакинства в столицата. Заради липсата на равнопоставеност и огромните разходи – около 15 000 лева, „Одесос“ се отказа да участва самостоятелно и вариантът за обединението е добре дошъл. Респективно, в градското първенство играчи на МФК „Варна“ ще подсилват тима на Добрин Стефанов.

Двамата шефове изразиха за пореден път недоволството си от начина на организация на футзала. „Вместо напредък се забелязва „назадък“. Всяка година се правят нови регламенти, които вредят на този спорт. За справка ще посоча, че от 13 отбора първоначално, участващите в първенството, вече сме едва седем. Сега изведнъж решиха, че няма да има и плейофи. Освен това никой още не знае програмата за първия кръг“, каза Стефанов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).