Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Николина Чакърдъкова: Не претендирам да съм най- българската певица
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 05.12.2021Коментари (0)1517
©
"Щастлива съм, че съм българка! Не знам дали съм най-българската певица, не претендирам за това, но се чувствам много добре", това каза в предаването "Тази събота и неделя" Николина Чакърдъкова. 

Веднъж за финал на мой концерт реших да изпея химна, имах тази потребност. Изпях един куплет от "Хубава си, моя горо“, след което преминах към химна. Цялата публика започна да пее, без да ги карам“, сподели именитата певица.

Според нея фолклорът е като операта и ако трябва да го представим пред чужденци, задължително трябва да се обясни либретото. Пред чужда публика тя винаги използва преводач, който да разкаже за песента.

"Всяка песен е като приказка, толкова много човешки изживявания има в нея“, призна Николина Чакърдъкова, която не обича да гледа свои записи, но напоследък гледа стари концерти и се чуди кое е реалното – онова време или сегашното?

"Чудя се дали ще имаме пак такава публика, а не седнали през място и притеснени от пандемията. Според мен ще се върнем към нормалния живот след 4 години. На хората ще им трябва време, за да се освободят психологически от това бреме“, коментира певицата, която през септември навърши 52.

Тя разказа, че дъщеря й Мария три години е учила пеене тайно от нея, а след това две години са работили упорито заедно, за да се постигне нужното ниво.

"Имам тефтер с песни и докато не сложа ченгелче, продължаваме да репетираме. Когато сложа отметка, Мария казва "Майка ми писа 6“. Тя трябва да воюва за публиката си, за аполодисментите. Самокритична е и осъзнава, че с името си носи голям товар. А сега носи товар и отпред. Чакаме бебе всеки момент – за нея второ, а за мен 4-то внуче. Това е най-хубавият коледен подарък“, сподели щастливата баба.

Преди месец тя бе на 7-дневна почивка в Египет.

"Казах на семейството, че заминавам на почивка. Имам нужда по женски, с мои приятелки, да си почина от всичко“, призна певицата, която утре ще празнува Никулден в тесен семеен кръг.

"Чакам децата и внуците в Гоце Делчев, да празнуваме тихо и спокойно. Това е най-хубавото – да е пълна къщата! Аз се омъжих на 19 и родих сина си на 20. Чат-пат ме бъркат дали съм родила трето дете (смее се). Затова им казвам на децата – раждайте по-рано, за да ви помагам“, сподели Николина Чакърдъкова.

Нейното предколедно пожелание към всички българи е да са живи и здрави. По-бързо да отмине пандемията и да наваксаме пропуснатото. Да е благодатна и по-скойна 2022 година.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: