Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Блестящ финал на "Позвънете Къп 2009"
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 29.10.2009Коментари (0)506
©
Третото издание на "Позвънете Къп", единственият във Варна турнир по футбол за медии, завърши по впечатляващ начин. Финалът за титлата между домакините от в-к "Позвънете" и в-к "Народно дело" се превърна в блестящо украшение на цялата надпревара, която премина в оспорвани, драматични и интригуващи сблъсъци. Журналистите от морската столица показаха, че не се справят никак лошо на игралното поле и заслужават да имат подобна проява, която да има дава възможност да премерят сили в най-популярният спорт по света.
В крайна сметка титлата на "Позвънете Къп" грабна в-к "Народно дело". В последния мач за трофея отборът воден от капитана Недко Петров надделя с 3:2 над в-к "Позвънете". С играта си двата състава убедиха публиката в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, че който и от тях да бе спечелил нямаше да бъде незаслужено. Във футбола обаче, има както победители, така и победени, а в сряда вечер съдбата намигна на в-к "Народно дело". В интерес на истината, победителите си заслужиха трофея с духа и волята, която показаха. Те изоставаха в резултата с 0:2 след попаденията на Данчо Фотев и Петко Петков, но не се предадоха и успяха да стигнат до пълен обрат, като точни бяха капитанът Недко Петров, Александър Дечев и Явор Якимов. За отбора на в-к "Позвънете" пък остана поуката, че си победител едва тогава, когато реферът надуе свирката за последно и срещата приключи.
На трето място в "Позвънете Къп 2009" остана тимът на радио "Дарик". Той спечели бронзовите отличия, след като надделя в малкия финал с 3:0 над ТВ "Черно море", които след двете титли в предходните издания, сега останаха на четвърта позиция. Останалите отбори в турнира, които не по-малко се бореха и преследваха успеха, бяха ТВ "Варна", в-к "Черно море", РТВЦ-Варна и "Новинарика". Въпреки, че не успяха да се наредят сред челниците, те бяха нужната конкуренция, която направи турнира интересен и вълнуващ.
Организаторите на "Позвънете Къп" връчиха и три индивидуални приза на най-отличилите се състезатели по време на тридневните срещи в Двореца на културата и спорта. Голмайстор на медийния турнир стана Галин Ганев от радио "Дарик", който порази цели осем пъти противниковите врати. Най-добър страж пък безспорно бе Орлин Филиповски от в-к "Позвънете". Той се отличи с блестящи намеси и допусна едва шест топки да преминат през него и да влетят в мрежата му. Съотборникът на Филиповски Петко Петков бе избран за най-полезен състезател на надпреварата. Техничният състезател бе във вихъра си и помогна на своя тим да стигне до финала с редица голове и асистенции. Това не остана незабелязано от капитаните на участващите отбори, които след гласуване го определиха за MVP на "Позвънете Къп 2009".
Така третото издание на турнира, който вече си извоюва статут на традиционен, завърши. За едни с радост, за други с разочарование. В крайна сметка най-важното е, че благодарение на в-к "Позвънете" медиите в морската столица отново получиха прекрасен тридневен празник, в който имаха възможност да се срещнат всички заедно. Да общуват, да се забавляват и да сплотят гилдията. А такива възможности за журналистите в морската столица, не са никак много.

Източник: Позвънете







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: