Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Рилски спортист излъга Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 21:01 / 31.10.2009Коментари (0)673
©
Шампионът на Балканската лига Рилски спортист записа втори успех от новия сезон в НБЛ, след като тази вечер в Самоков победи гостуващия Евроинс Черно море с 85:83. Поражението пък е второ от три срещи за варненци. Двата състава направиха доста приятен за гледане двубой, в който интригата беше жива до самия край.

Най-резултатен за победителите беше Травис Питърсън с 19 точки, Дейвид Бърджис и Александър Груев нанизаха по 16 точки, а Богдан Боев завърши с 15 за успеха.

Страхотен мач за Черно море направи Васил Кьосев. Младокът наниза 24 точки, Ерик Уеб и Симеон Ценов вкараха по 16, а Крум Дойчинов се отличи с 13 при поражението на Черно море.

 

Двубоят започна сравнително равностойно, като гостите от Варна заложиха предимно на стрелбата от зоната за три точки, докато отбора на Александър Тодоров дебнеше всяка грешка на съперника и трупаше своя актив на контраатака. Домакините от Рилски спортист започнаха в центъра с Травис Питърсън вместо с новото американско попълнение Дейвид Бърджис. Варненци демонстрираха слабо преливане от нападение в защита, но това бе слабост на тима на Даниел Димитров предимно през първата четвърт.

Забивка на Симеон Найденов направи резултата 20:15 в средата на частта, но тимът на Черно море набързо навакса и 01:55 минути преди края изравни за 21:21. Александър Груев изведе домакините напред за 23:21, но до финалната сирена срещата вървеше кош за кош. Тройка в последната секунда на Травис Питърсън изведе домакините с 4 точки напред за 29:25 след 10 минути игра.

Във втората част гостите от Черно море демонстрираха съвсем друго лице. Васил Кьосев и влезлият като резерва на Павел Веселовс още през първата част Крум Дойчинов раздвижиха сериозно играта. „Моряците" заздравиха защитата и 04:39 преди края на първото полувреме вече водеха с 39:38. Тройка на записалия 15 точки след първите 20 минути Кьосев увеличи преднината на състава на Даниел Димитров за 42:38. Две минути преди края след кош на Дойчинов гостите продължаваха да имат аванс от 5 точки за 45:40, но след много силна игра в оставащото време на Питърсън Рилски успя да изравни резултата за 47:47 на почивката.

Второто полувреме започна с два лесни коша на Рилски за 53:49, след като домакините отново пуснаха в действие едно от най-силните си оръжия - добрата игра на контраатака. Рилецо продължи да води в резултата, като след кош на Сашо Груев направи 59:53, а след това асистенция на плеймейкъра на Рилецо намери под коша Бърджис, който заби за 61:53. Малко по-късно Травис Питърсън вкара два безответни коша за 65:53, а шампиона на Балканската лига заздрави сериозно защитата и до края на третата четвърт бе безапелационен господар на терена в "Арена Самоков". От своя страна отборът на Даниел Димитров бе като в нокдаун, като единствено Васил Кьосев поддържаше огъня за "моряците". В крайна сметка след 30 минути игра Богдан Боев реализира за 67:55 след кош в последната секунда.

Във финалната четвърт Черно коре намали на 62:70 след важни поредни 5 точки на Ерик Уеб. Впоследствие след неуспешна контраатака на Рилски спортист бе спестен технически фаул на капитана на тима от Самоков Александър Груев. Васил Кьосев свали разликата на 7 точки за 65:72, а след това след тройка на Симеон Ценов, 04:30 преди края, Черно море намали на 4 точки за 68:72. При 74:70 за Рилски Ерик Уеб реализира тройка за 73:74, 02:55 минути преди финалната сирена. В следващата атака добавка на Богдан Боев направи 76:73, а тройка на Питърсън, 01:45 минути преди сирената доведе резултата до 79:73 в полза на домакините. Васил Кьосев обаче вкара тройка и намали на 76:79. Отново Кьосев отне топката на Груев, 01:10 минути преди края и старши-треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров взе таймаут. Богдан Боев пресече пас и отбеляза за 81:76. Два наказателни удари на Уеб и кош след отнета топка на Васил Кьосев свали разликата само на 1 точка 28 секунди преди края. Отново гарда извърши нарушение, 26 секунди преди края срещу Груев, който бе точен от линията на наказателния удар за 83:80. В следващото нападение гостите изпуснаха от тройката и Георги Давидов овладя топката и бе фаулиран. Впоследствие бившия национал бе точен само веднъж от фауллинията за 84:80. Уеб намали отново на 82:84. След поредния наказателен удар Груев направи 85:82, но при втория изстрел изпусна и Давидов фаулира под коша Ценов. Крилото на Черно море изпълни успешно първия наказателен, а втория нарочно изпусна, но неговите съотборници в подкошието не успяха да реализират, за да пратят мача в продължение.



Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: