Светлозар Начев, президент на хандбалния шампион "Шумен 61": Целта за втори дубъл е напълно изпълнима!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:36 / 29.12.2021
470
В отбора на "Шумен 61" играят състезатели, които не могат да губят. И когато създавахме клуба, и сега играем мач за мач, но си имаме ясно заложена цел. Вярвам,че е напълно изпълнимо да направим дубъл за втори път – и отново да ликуваме с трофей - и в първенството, и в турнира за Купата на България, убеден е президентът на хандбалния шампион на България Светлозар Начев.

Той очерта отиващата си 2021-ва като трудна година. "Всички отбори излизат мобилизирани на 100 % срещу шампиона и носител на Купа "България". Ако миналата година по някакъв начин сме изненадвали съперниците си, сега никой по никакъв начин не допуска изненада и играе на 100 процента от възможностите си срещу нас", коментира Начев. Според него шуменци не са успели да влязат добре в първенството, но постепенно са стабилизирали играта си и доказателство за това е фактът, че отборът зимува на второ място в елита при мъжете.  

"Тази година ще има финални плейофи, което допълнително ще ни мобилизира да играем. След Нова година ще проведем изключително добра физическа подготовка. Тя е необходима на момчетата, за да могат втория полусезон да си улеснят нещата", допълни клубният президент.

Начев е убеден, че феновете на "Шумен 61" ще бъдат свидетели на по-силна пролет.

"Разговарям с момчетата след всеки мач, така беше и след загубата от "Спартак" (Варна) - всеки от тях си направи изводи, че има върху какво да се работи. Именно сега, по време на зимната пауза, е моментът за стабилна подготовка, за да бъдем още по-силни през втория полусезон", разсъждава Начев.

Той е категоричен, че въпреки дългия му стаж като национален и клубен състезател, сега в ролята на президент, погледът му върху хандбалната игра не се е променил: "Продължавам да държа на сърцатата игра – не мога да допусна някой да не играе със сърцето си и да не се раздава на игрището. Искам да се играе красиво и с желание. Да се изпитва удоволствие от хандбала!".

Президентът на хандбалния шампион на България изрази искрената си благодарност към спонсорите на "Шумен 61": "Благодаря на фирма "Алкомет" за категоричната подкрепа и вяра в нас! Благодаря за доверието и на "Автомагистрали – Шумен".

Начев отправи благодарност и към кмета на Шумен Любомир Христов, заявявайки, че общината винаги е плътно зад клуба, който от своя страна й се отблагодарява със завоюваните успехи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).