Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Почина президентът на БК Славия
Автор: Екип Varna24.bg 22:34 / 04.01.2022Коментари (0)548
©
На 51-годишна възраст почина президентът на БК Славия - Васил Йотов. Спортният деятел си отиде от този свят след продължително боледуване.

Поклонението ще бъде на 6 януари (четвъртък) от 15:30 часа в църквата "Света София". 

Екипът на Sofia24.bg изказва съболезнования на близките и роднините на Васил Йотов!

Ето какво написаха от Националния клуб на слависта,  БК Славия и вестник "Славия". Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Славия осиротя! Отиде си нашият Васко Йотов!

Новата година започна шокиращо, за всички които обичат белия клуб, а и баскетбола. Днес, 4 януари 2022, на 51 години ни напусна президентът на БК "Славия" Васил Йотов. В последните месеци той водеше неравна битка с коварна болест. И по своему, все пак успя да победи. Не искаше да товари никой, освен най-близките си с тегобата си. За да не е в тежест, а и за да го запомним такъв, какъвто бе.

Винаги позитивен, винаги готов да помогне. Хора като него днес са изчезваща порода. Носещи в себе си романтика и идеализъм. Вярващи в доброто. Търсещи позитивното.

Макар смъртта да ни го отне толкова млад, той ще бъде в нашите сърца вечно. Не само с неизброимите спомени, но и с делото, което остави. В славистките анали пътят му е повече от достоен.

Закърмен с идеалите на това велико дружество още от дете, от татко си Йото, той пое ролята на обединяващ фактор в Националния клуб на слависта през 2000 година, когато пред бялата общност витаеха тъмни сенки.

Но с помощта и на други верни на славизма люде, Васко успя да преведе фенклуба и през тези трудности. Година по-късно пък вдъхнови слависти журналисти да създадат вестник "Славия", който не просто тръгна с негова помощ, но вече две десетилетия е хроникьор на бялата спортна история!

И Васко бе един от хората, носещи слависткия дух на това издание до последно. Сетне се нагърби със задачата да спаси белия баскетбол и от 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетителетие бе и негов президент.

За разлика от други хора, появили се покрай спорта, Васко даваше, а не вземаше и правеше всичко от сърце,

както и във фенклуба, и за вестника в началото на новия век, такъв беше и в баскетбола. Безкористно верен! Успя и в това начинание. Заради с ентусиазма си и други слависти, с чиято подкрепата върна магията с оранжевата топка отново в полите на Витоша.

В последвалите години, хиляди деца минаха през залата, а женският тим отново стана фактор в първенството, а клубът отново е №1 в столицата! Наш дълг е да продължим да вървим по трасирания от него славистки път!

Васко, приятелю, ти загуби битката с болестта, но спечели тази с вечността! Завинаги ще бъдеш един от нас, които вдъхновяваше!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: