Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бащата на Джокович пред bTV: Какво мислиш ти, братко мой, българино? Защо така се държат с нас?
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 12.01.2022Коментари (1)2026
©
Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия период в кариерата си, накрая той ще е големият победител от фиаското в Австралия, категоричен бе пред bTV баща му Сърджан.

Последните няколко дни са кошмарни за тенисист номер 1 в света. Първо получи медицинско изключение да играе на Australian Open без да е ваксиниран, след това не му позволиха да влезе в Австралия и го изолираха в хотел за емигранти. Спечели обжалването на депортацията си и излезе на "свобода" поне засега, тъй като всеки момент министърът по емиграцията може да му отнеме отново визата, този пък окончателно.

Според Сърджан Джокович австралийските власти са се уплашили, тъй като синът му е показал на местните хора, че ваксинирането е личен избор и никой не трябва да го налага насила.

"Какво мислиш ти, братко мой, българино? Дали мислиш, че и ние сме поне толкова достойни, колкото швейцарците, испанците, англичаните, или германците? Дали и ние сме наистина толкова достойни, дали струваме поне, колкото тях? Питам те? Не сме ли и ние хора, както всички останали? Защо така се държат с нас? На света има повече от 7 милиарда души, защо ние от Източна Европа, от Балканите, от Близкия Изток или от Русия да бъдем по-маловажни като личности? От Индия, от Китай, от Африка, от Южна и Централна Америка? Нима всички ние сме по-малко ценни като хора? Не ми се вярва да е така и отказвам да вярвам в това. Но въпреки че сме равни като хора, има една каста, която си позволява да ни гледа отвисоко. Стига толкова!", започна да излива душата си, ядосаният баща на носителя на 20 титли от Големия шлем.

"Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което вярваме. Именно това в момента прави Новак. И това породи към него омраза в Австралия. Цели две години, 30 милиона души в тази държава бяха в робство, бяха в затвор. И накрая отиде при тях Новак Джокович, който им каза: я излезте, я спрете да пускате армията по къщите си и спрете да позволявате да ви арестуват, защото някой от вас отказва да се ваксинира. Не искам да навлизам по-дълбоко в тази тема, но ваксинирането е лично човешко право на избор!"

"Очаквам Новак да играе тенис и да си свърши работата. Точно това, заради което е отишъл в Австралия. Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. Дали това наистина ще се случи? Не знам, не мога да кажа, защото някои хора в Австралия изглежда са се взели много насериозно и смятат, че са богове."

Той е силно афектиран от отношението към Ноле и смята, че тепърва онези, които са се държали лошо, ще си носят последствията.

"Австралийските политици би трябвало да се срамуват от себе си, да се срамуват от държанието си дотук спрямо моето дете. Искам тези хора тепърва да се срамуват дълго и истински от стореното от тях и от това, което продължават да опитват да направят. Никой човек не заслужава подобно отношение и никой политик и никоя власт по света не бива и няма право да третира човешко същество по този начин. Още по-малко, когато срещу тях стои най-добрият тенисист за всички времена, най-добрият спортист в света изобщо."

"Защо просто не му казаха: Новак Джокович, не си прави труда да идваш тук, няма да бъдеш допуснат. И тогава всичко щеше да бъде наред. А те какво направиха с него? Закараха го там, малтретираха го с часове на летището, затвориха го в една стая, взеха му абсолютно всички вещи, включително и мобилния телефон, и в продължение на часове не му дадоха да се обади дори на адвокатите си! Най-големите престъпници, убийците, всички имат право на защита, а на сина ми дори това право му беше отнето".

"Би трябвало да се засрамят. Да, върнали са му телефона и вещите, но часове наред са го притискали да подпише декларация, че по своя воля се отказва от визата си, за да могат след това да го депортират. Новак обаче има глава на раменете и не се е съгласил да го направи. Той е №1 в света и може най-добре да прецени за себе си как да постъпва не само на корта, където няма по-добър от него, но и при всяка житейска ситуация."

Участието на Новак Джокович на Australian Open си остава под въпрос. Не е ясно кога и дали ще има решение за евентуалното му депортиране. Министърът на емиграцията Алекс Хоук има цялата власт еднолично да анулира визата на сърбина и да го прати у дома с първия полет.

"Оказва се, че някакъв си министър сега има пълната свобода да анулира и да унищожи вече взетото решение от австралийския съд и да обяви визата на сина ми за невалидна. Ако това се случи, значи така е отредил Господ. Не можем да се борим с него. Новак обаче няма да напусне просто ей така Австралия и ще обжалва решението отново. Синът ми не е виновен, той казва истината. Нищо лошо на никого не е направил, а когато човек казва истината, няма по-силен от него на света. Такъв човек е непобедим за целия свят.", каза още той.




Още по темата: общо новини по темата: 31
01.02.2023 »
26.01.2023 »
25.01.2023 »
20.01.2023 »
17.01.2023 »
09.01.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: