Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Ето всички наши спортисти, които ще участват на зимната олимпиада в Пекин
Автор: Стойчо Генов 15:19 / 20.01.2022Коментари (0)813
© БОК
Общото събрание на БОК утвърди днес българската делегация за ХХIV олимпийски зимни игри в Пекин, които започват на 4 февруари 2022 г. Делегатите решиха в най-престижната надпревара на планетата България да бъде представена от 16 състезатели в 7 спорта.

"Знаменосци на българската делегация по време на Откриването ще  бъдат биатлонистката Милена Тодорова и сноубордистът Радослав Янков,“ обяви президентът на БОК Стефка Костадинова. Както е известно, отскоро МОК въведе практиката мъж и жена да носят националните флагове на отделните държави по време на церемонията.

Още в началото на Общото събрание Стефка Костадинова поздрави и благодари на всички български спортисти, на техните треньори, на ръководствата на федерациите, на всички с принос при спечелването на квотите.

"Нека пожелаем от сърце успех на българските олимпийци в Пекин. Помните колко горди бяхме с нашите спортисти миналото лято в Токио, когато чухме три пъти химна и приветствахме български състезатели на почетната стълбичка. Нека подкрепим сега нашите олимпийци, да им вдъхнем сила и увереност, като представители на една силна духовно и физически нация“, каза още Костадинова.

Делегатите гласуваха България да участва с 16 състезатели на олимпийските игри в Пекин. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски-скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. Най-много олимпийци има БФ Биатлон – 8, БФ Ски е с 6 (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски-скока и сноуборда), по един представител изпращат фигурното пързаляне и шейните. На предишните игри преди четири години в ПьонгЧанг имахме 19 участници в 6 спорта, сега към тях се добавя фигурното пързаляне.

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радо Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път, уточниха от БОК. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова. За други седем - скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов - това ще бъде втора олимпиада.

Ето всички наши спортисти, които ще участват в Пекин 2022:

Сноуборд - Радослав Янков

Алпийски дисциплини - Алберт Попов, Ева Вукадинова, Камен Златков

Ски-бягане - Симеон Деянов

Ски-скок - Владимир Зографски

Биатлон - Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева, Лора Христова

Фигурно пързаляне - Александра Фейгин

Шейни - Павел Ангелов

Още по темата: общо новини по темата: 26
20.02.2022
20.02.2022
16.02.2022
15.02.2022
15.02.2022
13.02.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: