Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Kраси Димов ще заведе бойци на ТИМ в Тайланд
Автор: Екип Varna24.bg 19:21 / 15.11.2009Коментари (0)2346
©

Още четирима състезатели от страната ще ни представят в Мека на бойните изкуства, където чакаме успехи от мондиала и Купата на краля

Последният съвместен спаринг на водещите клубове по муай-тай в региона помогна на треньора на ТИМ Красимир Димов да определи групата и основните насоки на работа на едномесечния лагер-сбор в Тайланд, на който той ще заведе своите състезатели. Павел Филимонов, Николай Йовчев и Пламена Цигуларова ще изкарат в азиатската страна от 18 ноември до 14 декември. Преди заминаването им обаче се състояха и боевете, в които представители на ТИМ (треньор

©
Краси Димов), "Вокил" (Галин Димов), "Боил" (Красимир Аладжов), "Аргус" (Николай Скипарнов), "Джет" (Виктор Великов) и бургаският "Самурай" (Николай Рачев) свериха за последно часовниците си.

"Хубавото при нас е, че сме задружни и няма разделение между клубовете и състезателите - коментира Краси Димов - национален треньор по муай-тай и създател на тази дисциплина в България. - Всеки има какво да покаже на другия, затова и сменяме противниците. Дори аз се бия на тези тренировки, опитвам се да предам моите знания и умения на бойците."

Краси Димов, който е донесъл у нас почти всички възможни отличия по муай-тай, благодари на ЗПАД "Армеец", което помага на клуба, за да участва в срещите от вътрешния и международния календар.

"Пътуването до Тайланд нямаше да е възможно без финансовата подкрепа на "Армеец" - добави легендата от ринга. - За месец там състезателите ще научат страшно много неща,

©
самият аз израснах именно в родината на този боен спорт, който се ползва с традиция на възраст близо 2500 г. Освен лагера има и голямо изпитание - световно първенство, което е от 27 ноември. Но едва ли ще ни е лесно в него, защото вече ни познават, имат респект от нас и всяка победа ще е много трудна. Особено след спечелената световна титла на Пламена Димова през пролетта."

Настаняването и тренировките ще са при познати на Краси Димов, който неведнъж е бил в Банкок за състезания и подготовка.

"Не си мислете обаче, че можем да научим всичко - коментира още той. - За 25 века муай-тай е религия за Тайланд и като традиционно тяхно бойно изкуство можем само да се възхищаваме на знанията и уменията им. Въпреки това надявам се на още медали в края на месеца. Заслужаваме ги!"

От последния мондиал възпитаниците на Краси Димов имат титла и 4 бронза, което е добра заявка за предстоящите битки. Групата на ТИМ лети на 17 ноември за Банкок.

Там трябва да пристигнат и още 4-ма представители на федерацията ни по муай-тай с председател Николай Рачев. От столичния VIP ринг за големите състезания пътуват Кирил Пенджуров и Веселин Веселинов. Представители на "Самурай" (Бургас) ще са Йордан Янков и Николай Атанасов.

"Не се заблуждавам, че ще видим най-доброто от муай-тай в Банкок - не скри прогнозите си Николай Рачев. - Но пък вярвам и в нашите сили и подготовка. Всичко ще стане ясно между въжетата, но смея да твърдя, че трябва да се преборим за челно класиране.

Красимир Димов подкрепи шефа на централата: "Оптимист съм за мондиала, но и сега мога да кажа, че 2009-а е много успешна за муай-тай и мен. Имам медалисти от световни и европейски първенства, Павел Филимонов е бронзов от шампионата на планетата, но може още много. Затова разчитам не само "Армеец", но и други спонсори да помагат на спорта. Вложените средства си заслужават!"

 



Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: