Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Сашко Янев в идеалната петица на кръга, Атанас Радев - MVP
Автор: Екип Varna24.bg 22:51 / 15.11.2009Коментари (0)538
© Sportal.bg
Петият кръг на Националната баскетболна лига за мъже премина предимно под знаменателя на силната игра в подкошието. И в четирите срещи от мъжкия ни елитен шампионат безспорно се проявиха състезателите на позиции 4 и 5. Най-крещящ бе примерът с безупречния мач на лидера на Балкан Атанас Радев. Юношата на Черно море бе безпощаден срещу защитата на Рилски спортист и бе с огромен принос за успеха на своя тим насред "Арена Самоков" с 80:74. Радев завърши с 25 точки и 12 борби, като не може да бъде пропусната силната игра и на Йордан Бозов (18 точки, 7 борби) и Иван Лилов (17 точки). В Бургас мощното крило на Левски Доналд Коул пък бе безпогрешен приключвайки с 29 точки и коефициент на полезно действие от 37 пу
© Ole-bg.com
Александър Янев (в бял екип)
нкта. Съставът на Константин Папазов пък спечели с категоричното 99:74, но пречупи "Акулите" чак през второто полувреме. Страхотната игра на Джоузеф Кенърли не помогна на Спартак да спчели като домакин срещу шампиона Лукойл Академик, макар че тимът на Дарин Великов бе близо до успеха, особено през третата четвърт, когато обърна развоя на събитията на терена. Уокър Ръсел, Христо Николов и Чавдар Костов измъкнаха "студентите" за крайното 91:83. В Ямбол местният тим спечели срещу Евроинс Черно море с 90:85 в исторически мач. Срещата се превърн
© Sportal.bg
Александър Янев (в син екип)
а в първата в историята на българския шампионат, излъчена онлайн през сайта на клуба от Ямбол. Доскорошният състезател на варненци Юли Радионов, Златко Гоцевски и друг бивш моряк - Левен Белберов, направиха силен мач, като бившият плеймейкър на националния отбор бе определно водещата фигура, без която ямболии трудно организираха играта си. За Черно море силен мач направи Крум Дойчинов, както и Александър Янев и Тихомир Желев, които на практика върнаха „моряците" в срещата.

Топ 5 на Sportal.bg за V кръг на НБЛ

Атанас

© Sportal.bg
Атанас Радев (в зелен екип)
Радев (Балкан)

(22 точки, 12 борби, 2 отнети топки, 2 "чадъра", 2 асистенции)

Уокър Ръсел (Лукойл Академик)

(22 точки, 3 борби, 1 асистенция, 2 отнети топки)

Доналд Коул (Левски)

(29 точки, 5, борби, 1 асистенция)

Юлиян Радионов (Ямбол)

(13 точки, 3 отнети топки, 2 борби, 1 асистенция)

Александър Янев (Евроинс Черно море)

(20 точки, 7 борби, 1 асистенция)

Ето и какво пише сайтът за играта на Сашо Янев:

Александър Янев (Евроинс Черно море)

(20 точки, 7 борби, 1 асистенция, 1 отнета топка)

Черно море загуби гостуването си в Ямбол, но показа това, което Даниел Димитров винаги е настоявал да вижда, а именно борба до последната секунда. Варненци на няйколко пъти стопяваха пасива натрупан в началото на мача, благодарение на доста добрата си далечна стрелба, завършвайки с цели 13 тройки. Александър Янев продължи с добрата си игра от миналия кръг, като за 38 минути на терена се отчете с 20 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка. По-важното при него обаче е, че започваме да го виждаме много по-постоянен в изявите му. Така независимо от загубите на "моряците" една от основните цели на ръководството на клуба от морската ни столица да развива младите си играчи вече е налице.

Ето и какво пише в сайта за играта на юношата на Черно море Атанас Радев:

Атанас Радев (Балкан)

(22 точки, 12 борби, 2 отнети топки, 2 "чадъра", 2 асистенции)

Дори очевидното в играта на Атанас Радев в събота вечер ще бъде малко, за да бъде описан характерът, с който бившият баскетболсит на Черно море, Спартак Евроинс и Ямбол, демонстрира при победата на своя Балкан. "Зелените" шамаросаха шампиона на Балканската лига Рилски спортист насред Самоков след "дабъл-дабъл" на Радев от 25 точки и 12 борби, а играчът на тима от Ботевград бе поне с класа над своите опоненти в подкошието. Но това не бе всичко, след като Наско се раздаде максимално в защита и на практика беше навсякъде по терена във всяка една ключова ситуация, с което за пореден път доказа, че е истинският лидер на вицешмапиона за 2008 година. С подкрепата на опитния Йордан Бозов и непоправимото "перде" Иван Лилов Балкан до голяма степен доказа, с демонстрирания в Самоков баскетбол, незаслужено бе изхвърлен от елита през миналия сезон.



Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: