Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
150 сабльорки от 28 държави вече са в Пловдив за Световната купа, България пуска 8 състезателки
Автор: Стойчо Генов 13:55 / 28.01.2022Коментари (0)7894
©
Най-добрите сабльорки на планетата се събират от днес до 30 януари в Пловдив за турнир, валиден за Световната купа на сабя за жени. Надпреварата ще се проведе в спортен комплекс СИЛА, като в петък са боевете индивидуално в групите и елиминациите, стартиращи в 13:30 часа.

В събота ще бъдат излъчени шампионките индивидуално, като боевете започват в 10:00 ч. В неделя е отборната надпревара, стартираща в 9:00 ч.

Заявки за участие са подали 150 състезателки от 28 държави, сред които са световните сили във фехтовката от Русия, Франция, САЩ, Унгария, Италия, Япония, Испания и Гърция.

България ще бъде представена от 9 сабльорки, начело с европейската шампионка за девойки за 2020 г. Йоана Илиева, съобщиха от родната федерация по фехтовка. Освен нея на пътеките в спортен комплекс СИЛА ще излязат Емма Нейкова, Олга Храмова, Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова, Кристина Миланова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова.

През последната седмица състезателките бяха на подготвителен лагер в Пловдив под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов и са готови да покажат най-доброто, на което са способни.

В индивидуалната надпревара очакванията са Йоана Илиева да продължи отличното си представяне при жените и да влезе сред най-добрите 16. Класиране в топ 32 ще й позволи да напредне в световната ранглиста, където в момента заема 65 позиция. Емма Нейкова и Олга Храмова подобряват играта си с всяко състезание и от тях също се чакат победи. Останалите наши състезателки все още трупат опит в международни състезания, а от представянето им зависи коя ще е четвъртата в отбора на България.

Отборната надпревара е предвидена за неделя, а българският тим ще излезе със самочувствие за двубоите си. Преди две седмици Йоана Илиева, Емма Нейкова и Олга Храмова впечатлиха всички с шестото място на турнира за Световната купа в Грузия. Тогава сабльорките ни победиха съперничките от Германия, САЩ и Полша и вече гонят класиране сред най-добрите осем на всяко състезание.

Задачата не е лека, тъй като заявки за участие в Пловдив са подали 21 тима, като с най-големи шансове за победа са Русия, Франция и Италия, заемащи първите три места в световната ранглиста. Дългосрочната цел пред младия ни отбор е участие на олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Още по темата: общо новини по темата: 5
05.03.2024
26.02.2024
28.06.2022
30.01.2022
05.03.2020






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: