Светослав Вуцов влезе в престижна класация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 01.02.2022
1129
Вратар №1 на България за 2021 година Светослав Вуцов попадна в престижна класация. Стражът на Славия е в топ 10 на най-добрите вратари под 20 години в 31 от европейските лиги, като изключим топ 5 първенствата. Класацията е изработена от швейцарската футболна обсерватория CIES, като е използван InStat индекса на всеки футболист. От 15 вратари Вуцов е на десета позиция с индекс 225.8. Първи е стражът на Хамарби Оливер Довин с 244.

В същото време, президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че Светослав Вуцов почти сигурно няма да бъде продаден през този трансферен прозорец. 

“Прозорецът затваря, но не във всички страни. Има и такива, където все още ще могат да се правят сделки. Не крия, че интересът към Светослав Вуцов е сериозен, което е нормално с оглед качествата и изявите му. Но няма да бързаме, няма да го продаваме на всяка цена. Той е вратар за голям отбор от голямо първенство. Момчето е умно и разбира", коментира Стефанов пред “Тема Спорт".

“Ние нашият трансфер си го направихме тази зима. Другите да му мислят и да се оправят. Даже Андреа Христов вече играе редовно в Козенца", сподели още Стефанов. 

В четвъртък е поредната контрола на “белите" от лагера в Турция. Съперник е сръбският Войводина, който преди време не воден от наставника на Славия Златомир Загорчич.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).