Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутатите обсъждат прекратяването на правомощията на Сотир Цацаров
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 02.02.2022Коментари (0)690
© БГНЕС
Парламентът обсъжда предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров, който сам поиска да напусне поста, считано от 1 март тази година.

Предложението за гласуване на оставката му от парламента в днешното пленарно заседание беше на "Има такъв народ" /ИТН/, съобщава Novini.bg.

Тома Биков от парламентарната група /ПГ/ на ГЕРБ-СДС възрази, че ще се обсъжда оставката на Цацаров без той да е в зала. Точката беше предвидена за утре сутрин, а се премести сега. Нещо бързате, това ми се струва крайно нелогично, заяви той. Константин Бачийски, депутат от ПГ "Продължаваме Промяната" /ПП/, изрази надежда, че следващата КПКОНПИ ще има по-добра ефективност.

Ива Митева, зам.-председател на парламента и депутат от ИТН, обясни че депутатите са в хипотеза на подадена оставка и парламентът следва да я приеме. Ние трябва да приемем оставката такава, каквато е подадена от Сотир Цацаров, каза тя. Според Крум Зарков от БСП за България това предсрочно прекратяване е предизвестено още при самия избор на Цацаров на поста. Той призова депутатите да не губят време в дебати, а да гласуват оставката и да започнат подготовката на качествено антикорупционно законодателство.

Сотир Цацаров обяви, че се оттегля по свое желание от КПКОНПИ в началото на януари. Ден след неговото решение бе съобщено, че Държавна агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ е отнела достъпа му до класифицирана информация на ниво "Строго секретно".

Пред депутатите от антикорупционната комисия преди седмица Цацаров коментира, че именно оставката му е станала повод ДАНС да отнеме допуска му, а не обратното. Той посочи лични мотиви за оттеглянето си, като коментира, че е имало политически "упражнения" върху името му. "Ако само аз и още един-двама души сме причината корупцията да цъфти, аз подавам оставка", заяви в комисията Цацаров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: