Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емил Коларов: Местните РЗИ-та издават заповеди от днес за утре 
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 11.02.2022Коментари (0)1320
©
След като облекчиха мерките в София и отпадна вечерния час за заведенията, потърсихме председателя на Съюза на заведенията в България Емил Коларов, за да ни каже какви са настроенията сред бранша сега и каква е ситуацията.

Пред Sofia24.bg Коларов заяви, че ситуацията е такава, че от бранша очакват да отпадне и ограничението 50% заетост от капацитета на заведенията. "Реално се видя, че няма никакъв ефект от тази заповед и специално последната такава, която е абсолютно неадекватна и дискриминационна. Тя е излишна и не доведо до абсолютно нищо, освен да нагнети и всее напрежение в бранша", коментира Коларов.

Той изтъкна, че в момента на преден план излизат други доста серозни проблеми. "Не може да си платим електроенергията, газта, всичко е поскъпнало три, четири пъти. Цените на фактурите, които ни идват са фрапиращи. От един месец започнаха проверки на всички фирми, които бяха кандидатствали по първата програма за компенсации за подпомагане с оборотния капитал. Което е нормално, ако е направено по нормален начин. Те обаче започнаха да търсят обороти, които никой не е казал, че не трябва да влизат в считания период тогава, говорим най-вече за доставките. Те излизат под презумпцията, че доставките не са били ограничени, което означава, че референтният оборот от доставки за този период, който се взима не би трябвало да е включен.

Става въпрос за цялата страната. Никой не го беше казал това тогава. И сега след тези проверки, като се установяват разликите, трябва да се връщат пари с лихви. От една страна вината е наша, защото сме допуснали да кандидатстваме по този начин. Трябва да се връщат пари с лихви за една година, което не е нормално", каза Коларов.

Според него поскъпването на продуктите води и до трудно калкулиране на адекватно меню. "Реално всяка седмица трябва да се променя менюто, за да не работим на загуба", обясни той.

Председателят на Съюза на заведенията в България съобщи, че са им изпратили една заповед от Шумен от 9-ти февруати за ограничаване на работното време, която е влязла в сила от 10-ти. "Бяха казали, че ще съобщават 5 дена по-рано, ако се налагат нови мерки, но ето виждаме, че заповедите излизат от днес за утре. Наблюдаваме, че всички местни РЗИ-та си правят каквото си искат, няма никаква предвидимост. Ние не може да знаем утре някой си в какво настоение ще се събуди", коментирта още пред медията ни Емил Коларов.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: