Варненска фехтовачка - №1 за Купата на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:32 / 24.11.2009
360
Състезателката на варненския клуб по модерен петобой „Черно море '69“ Альона Телцова спечели турнира за купата на България по фехтовка (шпага) за кадети (родени 1992/1993 г.). Тя победи в конкуренцията на 30 състезателки от цялата страна, а надпреварата се проведе в Пловдив. Альона спечели 10 срещи и заслужено триумфира с трофея. Варненският клуб класира още две момичета в осмицата – Мирела Желева и Николета Ранкова.
При момчетата Ивайло Желев бе на крачка от първото място, но в крайна сметка остана трети. „Водеше с 3-4 туша, но си удари ръката и впоследствие остана трети“, заяви за „Народно дело“ треньорът на варненския клуб Георги Тодоров. При момчетата неговият състезател Любомир Георгиев се класира на пето място. „Като цяло съм доволен. Конкуренцията бе жестока, имаше представители на всички клубове в страната. Аз разчитах на шест момичета и три момчета. В групата бе и още един състезател, но се разболя и не можа да участва. Следващия месец предстои купата за младежи и мъже, където очаквам много силно представяне на нашия клуб“, коментира Тодоров, който напомни, че през 2009-а се навършват 40 години, откакто във Варна има петобой.


Източник: Александър Дечев, вестник "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).