Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Витанов: Днес слънцето грее, а юрдечетата крякат глупости още от сутринта
Автор: Екип Varna24.bg 12:50 / 21.02.2022Коментари (2)1410
© Фейсбук
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса у нас към 21 февруари 2022 година. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 февруари 2022

Днес Слънцето грее, а юрдечетата крякат глупости още от сутринта. Хайде да напиша пак за тях (нали знаете теоремата на Витанов, че на юрдек трябва да му се повтаря 12 пъти докато схване нещо.)

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов нарече сценария на развитие на пандемията "Хари Селдън" за да е ясно точно какво е прогнозирал. Защото юрдечетата се опитват да му лепят прогнози които не е правил. И като прочетоха, че сценарият се казва "Хари Селдън" закрякаха, че Витанов се имал за Хари Селдън. Плоски номера. Не минават.

Да видим сега, защо юрдечетата, позеленели от яд, злоба и завист, крякат срещу Витанов и срещу сценария "Хари Селдън". Много просто - "Хари Селдън" работи. Някои не могат да си намерят място от яд, че това е така. Ами да си намерят.

Сега по същество. 

1. Сценарият "Хари Селдън" работи като часовник. Базовото репродуктивно число днес е 0.93. Обхватът на заразата се свива. Посред зима. 

2. Основни характеристики на сценария "Хари Селдън" (известни ви от много отдавна)- зададената траектория на социалната система е да няма суперпожар, да няма препълнени болници, да няма тотален локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Теорема на Витанов: Хари Селдън е възможен.

Хайде пак, за юрдеците: Витанов не се има за Хари Селдън. Той просто ви доказва, че Хари Селдън е възможен. Пък нека някой друг да става Хари Селдън. В тая държава и Хари Селдън да си, ще крякат срещу тебе с позеленели от яд, злоба и завист лица. 

Траекторията на системата върви по "Хари Селдън". Толкоз.

3. Пречупване на тренда на растеж на регистрираните нови случаи на ден - пречупен в прогнозирания срок. Базовото репродуктивно число днес е 0.93. "Хари Селдън" работи успешно. Компенсира до известна степен липсата на ваксинация. 

4. Състоянието на нещата в болниците - системата върви по зададената траектория: няма препълнени болници. "Хари Селдън" работи. Трендът на нарастване на заетостта на леглата - пречупен посред зима. Очаква се спадът да продължи. "Хари Селдън" ви показва, че при добро планиране и добра организация, българската здравна система може да се справи, дори състоянието и да не е цветущо.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на социалната система: да мине през вълната без налагане на тотален локдаун. Системата се движи по зададената траектория.

"Хари Селдън" работи. Трендовете се пречупват според прогнозите. Виждате, че мерките полека се отменят. 

Регионите започнаха един по един да излизат от червената зона. Дръжте "Хари Селдън" стабилен. И зеленият сертификат ще падне. Това е толкоз просто и логично. 

6. Смъртността - и тук "Хари Селдън" ще оправи набърканите каши. . Следва пречупване на тренда на високата смъртност. 

В края на тази седмица. "Хари Селдън" компенсира до известна степен действията на инатестата част от народа, която разнася вируса и заразява възрастните хора, които пък измират неваксининирани. Помним - "Хари Селдън" може да компенсира, но не може да се справи с безгранична тъпотия. Нищо не може да се справи с безгранична тъпотия. Пиша пак - гледайте - "Хари Селдън" ще ви извади от спиралата на високата смъртност. "Хари Селдън" ще доведе до отмяна на зеления сертификат. 

Оттам нататък се оправяйте - причините за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан "Хари Селдън". Те са много по-дълбоки и много по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по предварително обявения ви сценарий "Хари Селдън". Следователно се справяме.

Докато "Хари Селдън" е стабилен, няма да има вторичен пик. Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата. И днес да му кажем

What's up doc?

Здравната система се справя. Браво на нея. Витанов е окрякван. Че то друго не се и очаква. Душицата на част от народа е добре пресметната. Крякат, ама са се снишили и чакат "Хари Селдън" да свърши работа. Българският тарикат в действие. Добре, че другата част от народа е по-голяма и носи тази на гърба си през тази вълна. И ще я пренесе.

Това казват железните закони на математическата социална динамика.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.02.2022 г.
0
 
 
ПРОФЕСОРЕ И ТИ СИ ЕДИН ЮРДЕК.
0
 
 
Този професор,с какво право ни нарича патки!А той какъв е?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: