Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министърът на земеделието: Скандалът за назначенията в горския сектор са лични амбиции
Автор: Екип Varna24.bg 23:00 / 10.03.2022Коментари (0)968
© БНТ
Обвиненията за партийни назначения в горския сектор, отправени от депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, са твърде вероятно подтикнати от личните му амбиции за развитие в този сектор, заяви в "Още от деня" министърът на земеделието Иван Иванов.

Той подчерта, че всички служители в горската система отговарят на определени изисквания и са професионалисти в системата. Земеделският министър изтъкна, че е неподходящ моментът, в който г-н Дунчев слага на преден план личните си приоритети, като по този начин подлага динена кора на коалицията.

"Мисля, че днес беше ясно казано от вицепремиера Нинова в разговор с Кирил Петков, че това не е позицията на коалиция "Продължаваме промяната", а личното виждане на г-н Дунчев, така че аз ще се въздържа от коментари по тази тема", допълни Иванов.

Според него промените в горския сектор, които се правят в момента, целят да бъде изгонена горската мафия.

"За твърденията си, че мафията дърпа конците в Министерството на земеделието, г-н Дунчев трябва да представи съответните доказателства, категоричен е министър Иван Иванов.

По думите му информацията, която изисква г-н Дунчев, съдържа прекалено много лични данни, защитени по закон. При желание от негова страна, той би могъл да дойде в министерството и да се запознае с всеки един от хората, които са назначени там.

"В Министерство на земеделието екипът е смесен, в неговия състав влиза зам.-министър от "Продължаваме промяната", който отговаря именно за Изпълнителна агенция по горите и проверките, които извършва тя, допълни министър Иванов.

В горския сектор е сменен директорът само на едно горско предприятие - това в Сливен, уточни земеделският министър.

Според коалиционното споразумение Агенцията по горите трябва да бъде извадена от Министерство на земеделието и да мине на подчинение на МС. Законопроектът е подготвен и е депозиран в МС, коментира Иван Иванов и не изключи възможността амбициите на Александър Дунчев да са насочени към длъжността изпълнителен директор на Агенцията по горите, когато тя премине към Министерския съвет.

По темата за изкупуването на зърното, министър Иванов подчерта, че се цели продоволствената обезпеченост на българското население.

"Вчера МС взе едно изключително важно решение - да се отпуснат милиард и 100 млн. лева за изкупуването на различни зърнени култури - пшеница, царевица, слънчоглед, с което да гарантираме за една година напред наличието на такива храни в държавата, предвид случващото се в Украйна и хвърчащите цени на тези суровини", обясни той.

Ще се изкупува продукция на български производители на пазарен принцип през Софийска стокова борса, каза още той. По думите му българският потребител не трябва да се притеснява от недостиг на жизненоважни продукти. Според него високите цени на олиото, краставиците и на някои други продукти се дължи на спекула и се работи тези цени да бъдат успокоени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: