Варненецът Пьотр Нестеров и Михаела Цонева спечелиха титлите на Държавното първенство по тенис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 14.03.2022
543
Националът Пьотр Нестеров спечели за първи път титлата при мъжете на Държавното лично първенство по тенис в залата на базата на Югозападния университет в Благоевград.

Поставеният под номер 3 Нестеров, който през миналия уикенд направи дебют за България в Купа "Дейвис, победи във финала водача в схемата Симеон Терзиев с 6:0, 6:1. В надпреварата при жените поставената под номер 1 Михаела Цонева се наложи на финала над партньорката си на двойки и трета в схемата поединично Катерина Димитрова 6:1, 6:2 и също заслужи за първи път трофея.

17-годишната Цонева, която е вицешампионка на България на открито от миналия сезон, взе втора титла от първенството в Благоевград, след като вчера заедно с Димитрова триумфираха и при дамските двойки.

Призюорите бяха наградени от капитана на България за Купа Дейвис Валентин Димов и от Димитър Кузманов, който е и член на УС на БФТ. Валентин Димов сподели впечатленията си от финалите специално за сайта на БФТ: "Това което видяхме с Димитър Кузманов от страна и на жените и на мъжете ни хареса. При мъжете Пьотр Нестеров затвърди позицията, че беше избран като част от отбора на България за Купа Дейвис.

Пьотр показа много добра игра през целия турнир. Също така поздравления и за Симеон Терзиев, който дълго време лекуваше контузия и успя да достигне до финала на първенството. Това е изключително похвално, защото най-важното за един спортист е да бъде здрав.

Това което видяхме при жените също много ни хареса. Михаела Цонева игра много хубав тенис и заслужено спечели. Разбира се има накъде да се развиват състезателите, но те са още млади. Имат доста път пред тях, но това което видяхме е позитивно" коментира Валентин Димов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).