Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Киев се готви за руска атака, въведен е нов комендантски час от тази вечер
Автор: Екип Varna24.bg 17:47 / 26.03.2022Коментари (0)1176
©
Украинската армия заяви, че все още смята за възможна голяма атака на руските войски срещу Киев, въпреки че настъплението им отдавна е спряло заради недостиг на храна и гориво, както и заради упоритата украинска съпротива.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че с решение на военното командване в града отново ще бъде въведен комендантски час. Мярката влиза в сила тази вечер в 20.00 часа и ще продължи до 7.00 часа в понеделник

Сирените за въздушна опасност проехтяха и тази сутрин в много украински градове - Киев, Запорожие, Днипро, Житомир, Харков, Суми. В столицата обаче тревогата бе отменена през последния час. Продължават активните боеве в околностите на Суми, съобщиха от областната администрация. 

Украинското военно министерство съобщи за още един убит руски генерал в рамките на конфликта в Украйна. Според Киев генерал-лейтенант Яков Резанцев, командир на руската 49-та комбинирана армия, е загинал при украински удар в близост до завладения от руснаците град Херсон.

По западна информация това е седмият загинал руски генерал в конфликта, а занижения морал на руските сили принуждава високопоставени военни да са по-пряко ситуирани на фронта.

По-рано високопоставен американски представител, пожелал анонимност, коментира във Варшава, че руските войски не се подготвят за нападение срещу Киев, но продължават сраженията за селището Макаров в околностите на столицата.

Руските части се намират на 15 километра от Николаев, като се опитват да прекъснат украинската подкрепа за града. Те не са напреднали в атаката си срещу Харков.

Източникът отбеляза, че се наблюдава активизиране а руските военновъздушни сили, които извършват до 300 полета дневно.

От началото на военното нашествие в Украйна, руската армия е изстреляла 1250 ракети.

Пратка от 1500 зенитни ракети "Стрела“ и 100 автоматични оръжия е пристигнала в Украйна от Германия, твърдят източници от правителството в Киев, цитирани от украински медии. По-рано тази седмица германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че се очакват нови доставки на ракетите "Стрела" за украинските сили след настъпилото забавяне.

Междувременно украинското министерство на отбраната предупреди, че прибързаните и безконтролни съобщения за доставки на оръжие или за движенията на войските са опасни. Те могат да помогнат на Русия "да провежда по-прецизно операциите си“, заяви заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр.

По-рано представител на Пентагона не изключи възможността украинските сили да си възвърнат контрола над Херсон.

Северният украински град Чернигов остава изолиран от руските сили.

Повече от  7300 души са били евакуирани от украински градове по хуманитарни коридори в петък, съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук. Тя уточни, че 2800 души са напуснали обсадения Мариупол с личен транспорт.

Франция планира хуманитарна операция с Турция и Гърция за евакуация от Мариупол, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че мирните преговори с Русия са трудни и отхвърли съобщенията, че е постигнат напредък по четири от шестте ключови въпроса.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: